Marja

Den långa resan.

Packat och klart

Nu har jag plockat ihop det jag ska ha med mig i morgon. Det är konstigt, det spelar egentligen ingen roll om du är borta ett par dagar eller längre, du måste ändå ha med dig ‘grundutrustningen’. Jag har en lista på sådant jag absolut inte får glömma… mediciner och laddare förstås, men även förkläde och nackkudden. Jag har alltid ett litet förkläde med mig, så jag kan hjälpa till med matlagning och diskning. Sån är jag. Ibland blir det lakan också och då behöver man ju mera plats.

Min stora resväska gick sönder nu senast när jag var i Stockholm. Den har spruckit i hörnen tidigare och lagats med silvertape, men nu hade den spruckit runt handtaget, så det blir en ny inför nästa resa. Jag har ett par mindre, så jag klarar mig den här resan.

I dag har jag mest suttit och funderat, kanske parerat reseångesten som alltid kommer så fort jag ska vara hemifrån mer än två nätter. Jag skulle kanske ha gått ner till sjön och kramat några trän. Min mobil har haft konstiga ljud för sig och till slut kollade jag alla inställningar… och sen tittade jag i kalendern. Just det, jag hade skrivit in avfärd till Kalix med buss kl 13.15 och den larmade om det. Jag kunde inte stänga av, utan fick radera hela noteringen. Jag tror jag håller mig till fickalmanackan.

Hinner kanske måla lite i natt… temat är preussiskt blå och jag vet vad jag ska måla. Tills vidare kan jag visa gårdagens målning som var ormbunkar. Jag målade slut på den fina ljusgröna färgen som heter ‘sap green’.

ormbunke

Jag tar med mig surfplattan som vanligt, men internetmottagningen är lite lynnig där ute i skogen, så för säkerhets skull vill jag redan nu önska er alla
en riktigt glad Midsommar med fint väder!

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

 

8 kommentarer

 1. Ditte

  Vilka vackra ormbunkar och en så fin färg. Förstår att du är förtjust i den.
  Skönt att du nu är ”packad och klar! och jag passar förstås också på att önska dig en trevlig midsommar och en god tur till Norrbotten.
  Om nu internet fungerar ås tittar jag dagligen in till dig.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Internet fungerar så där… har däremot ingen ro att blogga. Kommer hem på måndag och då lovar jag att blogga. :)
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>