Marja

Den långa resan.

Över ån efter vatten

IMG_20161208_200441

Månen var lite spökaktig i kväll.

Vilken konstig dag det blev. Största delen av dagen har jag gått omkring med telefonen i klänningsfickan och hörluren i örat och bevakat min plats i kön hos Telia support. Jag kom ju inte in på nätet för att min laptop ’saknar giltig IP-konfiguration’. Var finns IP-adressen? I datorn? I nätet? Jag började med att göra en felanmälan hos Telia som har hand om mitt bredband. Väntetid 30 minuter och sedan ett entimmes samtal med en trevlig ung man. Vi fick inte till det… vi försökte allt och jag var till och med inne och rotade i skåpet i hallen där routern och allt annat tekniskt finns. Till slut beställde jag ett hembesök som ju kostar en hel del, men vad gör man?

Efter avslutat samtal tänkte jag att jag kan ju alltid kolla om det i alla fall är något som ska åtgärdas i laptopen, så jag ringde Elgiganten där jag köpte den i juni. Jomenvisst… det var ett konstigt fel som många hade hört av sig med på sistone och det avhjälptes genom att jag startade om datorn MED OMSTARTKNAPPEN. Inte med av och sedan på, utan med nämnda knapp. Simsalabim och allt var som vanligt igen. Jag fattade ingenting och killen jag pratade med sa att han inte kunde förklara vad som hände, men de hade kommit på att det var så.

Halleluja, då var det bara att ringa Telia och avboka hembesöket. Inte lika lång väntetid den här gången och när jag uträttat mitt ärende, frågade jag tjejen som hjälpte mig om hon ville ha ett tips. Javisst… och så berättade jag vad jag hade lärt mig. Hon blev jätteglad och sa att det var ett bra tips, för de kan ju bara nätuppkopplingar, ingenting om datorer. Hon skulle föra det vidare. Ja, då har jag utbildat supporten på Telia också. Ha, haa.

Nu funkar allt som vanligt och jag tänkte att jag gick ju verkligen ’över ån efter vatten’. Jag skulle ha litat på min magkänsla och börjat med att ringa Elgiganten direkt. Och en sak har jag lärt mig. Omstartknappen är bättre än av och på proceduren.

I kväll var det näst sista vattengympan före jul. Det var skönt som vanligt och vi njöt och plaskade omkring.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så bra allt löste sig! Jag hade heller aldrig kommit på att använda omstartsknappen om ingen sagt det. Att starta om gör man ju dock då och då. Fint att du nu kan avboka Telia.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Jag lärde mig på jobbet att om något hakar upp sig kan man alltid försöka med att stänga av och sätta på igen. Det gjorde vi ett par gånger i går, men använde de vanliga funktionerna. Från och med nu blir det omstartknappen… varför den är bättre har jag ingen aning om, men det funkade ju som ett mirakel. 🙂
    Jag sparade lite pengar på att avboka Telia. 🙂
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.