Marja

Den långa resan.

Festina lente

IMG_20161219_183045

I dag var himlen så där magiskt rosa igen. I natt hade all snö regnat bort och kvar var en snorhal isgata. Fem plusgrader och snart är det jul. Ska det vara så?

Måndag igen! Jag tycker att det bara är antingen fredag eller måndag nuförtiden. Jag är inte stressad på något sätt, tycker bara att tiden går så fort. En typisk måndag i dag… när man ska börja en ny vecka och ringa de där samtalen och göra det där man planerat länge. Jag började med att ringa HSB:s felanmälan och be att få några småsaker åtgärdade. Strax därefter ringde vaktmästaren för att få bekräftat det jag ville ha gjort. Vi kom in på stöket i tvättstugan och så kom vi in på trappstädningen, som jag har varit väldigt missnöjd med. Jag fick veta att vår ordinarie lokalvårdare var långtidssjukskriven… ja det kan kanske förklara en hel del. Efter en stund ringde förvaltaren, antagligen för att vaktis hade varit här och sett hur det ser ut hos oss. Ingen har varit här och städat på över två veckor och ute har det varit snömodd… Vi har ett avtal med HSB och betalar för det vi kommit överens om, så jag tycker man kan kräva ett gott arbete.

Sen for jag ut en stund och halkade kring på Ålidhems centrum. I dag kokade jag Nikkaluoktasoppa eller köttfärssoppa och den blev så himla god. Sen pratade jag länge med min kompis i telefonen och vi planerade julaftonen i detalj. Det blir knytis med fyra personer. Jag ska göra rosolli/rödbetssallad, kålrotslåda och köpa en god ost ex en bit västerbottensost. Vi hoppade morotslådan, men jag ska pyssla något till bordsplaceringen… tror det blir änglar som man får ta med sig hem sen.

Sen har jag dragit ut bladen till väggkalendern för 2017 från nätet. Jag brukar ju göra en framsida med ett latinskt ordsspråk och jag väljer mellan Festina lente (skynda långsamt) eller Nosce te ipsum (känn dig själv) eller kanske Sum quod sum (jag är den jag är).
Vad tycker ni?

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Visst försvinner tiden och dagarna i rask takt. Här har jag dessutom dålig koll på vilken dag det är.
    Hoppas nu att det blir mer ordning både på trappstädningen och i tvättstugan.
    Hos oss storstäds tvättstugorna av städpersonalen varje vecka när de gör trappstädningen och det är hjälper upp dte hela.
    mysigt att planera julafton och knytis är ju helt perfekt.
    Vad gäller dinframsida till kalendern är känns det klurigt och jag gilla all tre ordspråken, menn jag är den jag är fastnade jag först för.
    Stor kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Visst är det härligt när man inte behöver hålla reda på vilken dag det är. 🙂
    Städning av tvättstugan ingår inte i städavtalet och HSB tänkte antagligen att 15 hushåll skulle kunna samsas om ordningen. Nu bor det ju väldigt unga ungdomar här och det verkar som att många inte har lärt sig att tvätta eller städa hemifrån… Jag kämpar vidare. 🙂
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.