Marja

Den långa resan.

Inne i dimman

IMG_20170127_123515

Veckans tulpaner var så här fina i går, man i natt har de visst haft party på golvet framför balkongdörren. De är lite speciella, doftar starkt och är lite otyglade. En utmärkte sig med en gul rand och hade dessutom fått en tulpanbaby.

IMG_20170128_185633

Mitt öga är mycket bättre och kommer att bli helt bra om ett par dagar. Det är som med munsår, petar man på salva direkt när man känner av symptomen, kan man häva det. Det gäller bara att alltid ha salva som inte är utgången hemma.

Jag ser ju dimmigt på ena ögat och eftersom jag dessutom skelar, går jag in i folk och dörrposter och trampar i luften när jag ska på bussen. I dag stannade busschauffören en bit från trottoarkanten och brydde sig inte om att niga bussen, så jag fick titta ner i marken så jag klev rätt och sen häva mig upp med armkraft. Det tog några sekunder och han verkade irriterad över det. Det brydde jag mig faktiskt inte om. Det är en lärdom för mig att få en liten inblick i hur de synskadade har det. I morse blundade jag med det friska ögat och såg bara dimma och trots att jag var hemma, kände jag mig väldigt otrygg.

I går var jag hemma hela dagen, men i dag ville jag fara iväg någonstans. Jag for ner till båsloppisen för att ta ut pengarna för den ’försvunna’ morgonrocken. Sen köpte jag några små Tupperware-burkar. Det är någon som säljer sina visningsexemplar i ett bås och de är ju helt oanvända och fina. Jag har faktiskt Tupperware som jag ärvt från min syster och som är från 60-talet och fortfarande i prima skick.

Ha en lugn söndagsnatt <3

6 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Grandmother! Jag har nog varit hemma varannan dag och iväg nånstans varannan dag. Jag måste ju handla mat, gå till tandläkaren m.m. och sen se till att inte bli sittande i soffan hela dagarna. 🙂
      Kram!

  1. Ditte

    Så vackra tulpaner! Men ibland drivs de så hårt och skår ut altför tidigt. Och dina hade säkert en trevlig fest vid balkongdörren.
    Skönt att ögat är bättre men visst är det jobbigt att ha de besvär du har.
    Trist med dessa busschaufförer som inte lärt sig att de har ett servicejobb och därmed gör det svårt för sina resenärer.
    Positivt i alla fall att du fick pengar för den försvunna morgonrocken.
    Kram och trevlig söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! I dag är tulpanerna helt utslagna och väldigt vackra, men om ett par dagar börjar de nog vissna. Jag ska köpa på Buketten nästa vecka… 🙂
      Ha en bra vecka!
      Kram!

  2. Judy

    Such beautiful tulips! You find the loveliest colors. 🙂 Glad the eye is better. Does the cold bother it when your outside? Tupperware sure is made to last and mine is at least 30 years old. Have a nice evening! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Yesterday was not a cold day and there was no wind, so the eye wasn’t bothered at all. Today it is much better and I think I will be allright again after a couple of days. :
      Have a nice week!
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.