Marja

Den långa resan.

This too shall pass.

IMG_20170209_002234

Jag har suttit och knåpat ihop ett par kort till Alla-hjärtans-dag som skall fara iväg i morgon.

Det är det enda jag orkat med i dag, för i morse kände jag att förkylningen brutit ut och nu sitter jag och hostar irriterat. I morgon ska jag hoppa på bussen till apoteket på Ålidhem och köpa hostmedicin. Jag har ingen feber, men förkylningar ger mig ångest och får mig ur balans. Det är som man tappar kontrollen över kroppen. Alla andra krämpor kan jag tolerera, men det här gillar jag inte.

Jag har försökt ta hand om mig själv. Jag duschade, tvättade håret och smorde in hela kroppen så att jag skulle känna mig fräsch. Kokade ingefärsvatten och en god fisksoppa med både lax och kolja… tog fram bär ur frysen och försökte vispa matlagningsgrädde, men det gick ju inte så bra. Min kompis ringde och jag fick beklaga mig. Det går ingen nöd på mig egentligen.

I morgon är en ny dag.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

5 kommentarer

  1. Ditte

    Önskar dig snabb och god bättring. Håller helt med dig om att en förkylning känns väldigt onödig. men vi drabbas ju ändå.
    Bäst att du vilar dig i form.
    Vilka vackra kort du gjort och jag är säker på att de kommer att bli uppskattade.
    Stor kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det enda jag orkar göra är vila och pyssla lite. 🙂 Det är bara att gilla läget.
      Kram!

  2. Caanita

    När jag bad om hostmedicin hos min husläkare svarade han att det finns inte bättre hjälp mot hosta än honungsvatten.
    Jag bad ändå att få en flaska, den var ordentligt dyr och jag vet inte om den var till någon större hjälp än vad honungsvatten var. Krya på dig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Honungsvatten är säkert bra, men eftersom jag har diabetes 2 kan jag inte dricka alltför mycket av det. När jag var liten fick jag fläderblomste eller varm svartvinbärssaft. Nu dricker jag ingefärs- och citronvatten. I hostmedicinen du kan köpa receptfritt finns bromhexidin, som är slemlösande och jag brukar få segt slem i bronkerna och måste hosta upp det för att inte få lunginflammation.

  3. Judy

    Beautiful cards Marja! The people who receive these will be so happy. I hope you find some medicine for your cough and it soon goes away. Take Care! Hugs! Judy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.