Marja

Den långa resan.

Att färga med blåbär.

IMG_20170419_224427

Vår akvarellfröken hade med sig ett påskägg i går som hon hade färgat med blåbär. Det är ett och samma ägg som jag fotat från olika vinklar. Jag fick gå till köket och fota på diskbänken, för lamporna i rummet där vi är ger ett gult sken, som inte är så fint att fota i.

Hon berättade att hon använder de blåbären hon rensar bort och fryser in dem separat. Sen lägger hon de tinade bären tillsammans med ägget i folie och kokar foliepaketen. Detta är alltså ett hårdkokt ägg. Jag skulle tycka det var synd att knäcka skalet och äta ägget. Men det är en kul ide, som jag ska ta efter nästa påsk.

I går skulle vi måla tulpaner eller påskliljor. Tulpanerna var gula med röd teckning och de hängde över vaskanten. Jag ogillar att måla tulpaner, gick en akvarellkurs för länge sedan där vi målade tulpaner, tulpaner, tulpaner… Efter en hel termin hade jag en enda målning jag var nöjd med. I går blev de sådär. Kommer inte att lämna dem till utställningen.

I dag har jag städat och så var det vattengympa som vanligt i kväll. Vi var väldigt få…det är påsklov här uppe nu, men vattnet var varmt och jag njöt som vanligt. De senaste gångerna jag har varit på vattengympan har jag känt en längtan att fara till Tallinn på spa igen…till samma hotell vid havet där jag varit två gånger. Det är lite som en retreat att fara dit, att bara vara för sig själv och ta hand om sig själv. Jag tror jag ska försöka passa in några dagar i samband med en Stockholmsresa i sommar eller höst.

I helgen är det trädgårdsmässa på Nolia. Även om jag inte har någon trädgård, tycker jag om att gå dit och njuta av alla vackra blommor och växter, balkonginredningar m.m. Jag brukar köpa kryddor till min balkong, men nu känns det alldeles för kallt för det. Eller jag kan kanske ha dem inne en tid…få se vad de har och vad de rekommenderar.

I morgon är det fredag. Igen.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så vackra ägggen blev! Och du har fotat dem så fint. Kanske att jag kan prova att koka äggen med blåbär till nästa påsk för de blev så dekorativa.
  Vad skönt det låter med en sparesa till Tallin. Jag har haft det i tankarna men det har stannat där, än så länge.
  Trevligt med trädgårdsmässa och visst är det fint att njuta av allt vackert som växer.
  Kram från ett blåsigt Torrevieja.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Här har det också varit blåsigt i dag. Visst ska du prova på att färga äggen med blåbär… det kan kanppast misslyckas. :)
   Ha en skön helg!
   Kram!

 2. Judy

  Happy Friday Marja! :) I really like the blueberry eggs. That’s quite the technique to making them. I think your painted tulips would be lovely. Our snow is almost gone and we look forward to some warm spring weather. Enjoy the garden fair and weekend. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! We have had sun today, but it’s very windy. Tomorrow I hope I’ll have some nice pictures from the garden fair. :)
   Have a nice weekend! Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>