Marja

Den långa resan.

Nu ska det nog bli bra

sjonidag2

I dag regnar det lite smått och det är bra för grönskan.

Jag satte klockan på väckning för att ringa till vårdcentralen. Jag tycker det är så jobbigt nu för tiden att kontakta vården. Man blir genast ifrågasatt om man verkligen behöver komma, om man inte kan vänta några dagar till och se… I går kväll fick jag lite panik när jag fick hjärtklappning och till och med några extraslag, vilket för mig tyder på stress.

Jag fick komma till en distriktssköterska och hon gick efter en doktor som skrev ut mediciner… avsvällande tabletter, muskelavslappnande och en starkare kortisonnässpray. Varför kunde inte doktorn jag träffade i fredags kväll skriva ut dem? Nu ska jag medicinera och förhoppningsvis slippa eländet med trummandet.

Jag promenerade till Ålidhems centrum och apoteket och det regnade så där lagom för att det skulle kännas nästan mysigt. Sen har jag bara slöat i soffan. Å, vad jag längtar efter att känna mig riktigt pigg. Jag skulle vilja ta fram symaskinen och sy de nya gardinerna, putsa fönstrena och städa ordentligt, men den dagen kommer väl…

På torsdag är den sista vattengympan och jag hoppas att jag orkar gå.

Ha en trevlig måndagskväll <3

8 kommentarer

  1. Caanita

    Att du vill ta fram symaskinen, putsa fönster och städa är nog ett tecken på att du börjar tillfriskna. Sen får du tänka som så att de oputsade fönstren, dammet osv alltid finns kvar. Krya på dig, nu kommer det lite sol och värme, det gör nog susen ska du se!

  2. Sandra från Finland

    Vad skönt att du äntligen har fått hjälp! Hoppas det löser sig nu. Jag har följt dig med mycket sympati, då jag själv också varit sjuk till och från den senaste tiden, med diffusa symptom och inget som velat ordna sig. Men nu imorse verkade medicinerna ha bitit! Hoppas denna eländesomgång är över för oss båda nu. Krya på dig! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Sandra! Det blir ju väldigt tröstlöst med tiden att aldrig riktigt känna sig pigg. Jag som är pensionär kan ju slöa hemma så mycket jag vill, men hur kul är det i längden.
      Krya på dig Sandra!
      Kramar!

  3. Ditte

    Nu håller jag tummarna för att din nya medicin hjälper och att du snart känner dig pigg. Men visst är det trist att bli ifrågasatt om man kontaktar vården.
    Önskar dig en trevlig nationaldag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Medicinerna verkar nog så småningom…jag känner redan att det blivit bättre. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.