Marja

Den långa resan.

Tystnaden är ljuvlig

sjukhusdammen

Sjukhusdammen på väg till vattengympan. Det var så lugnt och fridfullt där. Änderna häckar och har flyttat någon annanstans och inga skrikande måsar konkurrerar med dem om maten.

Jag fortsätter äta mina mediciner, men jag känner mig nästan helt frisk nu. Tystnaden i örat är ljuvlig och den förlamande tröttheten är borta. Nu längtar jag efter miljöombyte och ser fram emot en Stockholmsvistelse efter midsommar.

I går blev det en Ikea-dag. Åker man dit tar det många timmar innan man är färdig. Jag letade efter ett nytt soffbord, måste ha ett mindre och hittade ett runt bord med hylla (den är ett måste). Ska beställa det på nätet, så jag får det hemkört och uppburet. Sen var det matdags…köttbullar förstås och jordgubbscheesecake till kaffet. Jag köpte ett par konstgjorda växter att ha på balkongen. På långt håll ser de inte så plastiga ut. Sen fastnade jag i fyndhörnan som vanligt och fyndade ett runt ljusfat, en läcker diskhandduk och en glaskopp.

I dag for jag ut på en cykeltur… först till återvinningen med tidningar, plast och metall. Vid kontainern för plast stod en kvinna och kastade in snyggt tillplattade mjölkpaket och jag var tvungen att påpeka för henne att de skulle till en annan kontainer. Hon stod i egna tankar och blev alldeles förskräckt när hon upptäckte vad hon gjorde.

Häggen blommar och många ängsblommor har slagit ut. Hade stor lust att stanna och plocka en bukett, men tänkte att blommorna var så vackra där de stod. Jag väntar på att schersminbuskarna börjar blomma. De luktar så gott och av någon anledning tål jag den doften, så jag brukar bryta några kvistar ur någon buske och ha på balkongbordet.

Ha en lugn söndagsnatt <3 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så skönt att du nu är nästan kry igen och att krafterna återkommit. Ett IKEA besök är alltid trelvigt och ofta hittar man något som får följa med hem. Och det gkorde du ju.
    Praktiskt att titta i verkligheten och beställa via nätet. Har inte tänkt på det…
    Roigt med en resa till huvudstaden efter midsommar. Kanske vi då kan ses. Vore jättetrevligt.
    Trevlig söndag!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har låtit Ikea i Umeå köra hem det jag köpt, men de levererar bara till trottoaren och bär upp om man betalar extra, så det blir billigare att beställa på nätet och de bär in varorna i det rummet där de ska stå.
      Själklart ska vi ses om du nu är hemma. Har förstått att du är i Spanien nu. 🙂
      Ha de så skönt i värmen!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.