Marja

Den långa resan.

Måndag i dag

kvallsljus

Vackert kvällsljus nere vid Hällan i kväll. Det var musik nere vid kyrkstugan …  Birch Town Singers uppträdde. Ett rutinerat gäng på fyra medelåldersplus killar, som spelat och sjungit ihop länge. De var verkligen duktiga och underhållande. Solen sken, men det blåste från sjön och så där på kvällen blev det lite kallt att sitta still, så för att få upp värmen bestämde jag mig för att cykla med min kompis en bit på vägen. Vi åkte runt sjön och sen längs grusvägen och skildes vid Hällan där jag ville vika in och ta en kvällsbild av sjön.
Hällan är väldigt populär, särskilt under kvällstid. Man kan göra upp eld och grilla, fiska, eller bara sitta och njuta av utsikten. Har man tur kan få höra lommen ropa eller se den komma simmande med sina ungar. Innan vägen och Kinabron byggdes var man tvungen att lämna cykeln och gå en bit över ett kärr för att komma dit. Det var då min kompis och jag for dit och solade och badade nakna. Det var då jag blev fotograferad naken ute i vattnet av en duktig fotograf.
Nu finns det inga nakenbadare där, i kväll var det ett gäng som grillade och hade roligt, ett par som satt med ryggarna lutande mot ett par trästammar i det vackra ljuset och svärmade… och så kom det ett gäng invandrarkillar, som jag gissar skulle fiska. De hälsade glatt på mig och en av dem gick vant till vedförrådet efter ved. Så härligt att det finns sådana ställen som man kan vara på en vacker sensommarkväll. Snart kommer de nya studenterna till stan och då ser man många som går/cyklar runt sjön, fotograferar och så blir det en och annan fest på grillplatserna.

Sen cyklade jag hem över Kinabron och cykelvägen till Tomtebo. Det blev en bit.

Dagen har för övrigt varit seg. Jag vaknade med huvudvärk och lätt illamående. Huvudvärken gav inte med sig förrän på eftermiddagen efter att jag sovit en stund och kvällsprogrammet kom lägligt så jag kunde slappna av.

För övrigt har jag försökt nå min yngre bror i Finland, för om ett par veckor är det dags att fara dit. När han inte svarade i telefonen, kontaktade jag min andra bror och det visade sig att jag hade skrivit en siffra fel i telefonnumret när jag lagt in det i min nya mobil. Det blev fel landsnummer och man kan ju undra vilket land jag har försökt att ringa. Tänk så snopet för mig om någon i ex Nigeria hade svarat. Min bror i Finland har bara en fast telefon, ingen mobil, ingen dator…så man måste ringa när han är hemma eller skriva brev.

Nu ska jag gå ut på gården och se om fullmånen är synlig.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Trist med huvudvärken men skönt att den gav med sig och att du och din kompis kom ut på en fin cykeltur. Så trevligt det verkar ordnat där nere vid sjön och roligt att många söker sig dit. Att det nu är lättåtkomligt är ju än bättre.

    Här satt vi ute länge igår kväll och tittade på fullmånen och den visade sig riktigt fint.

    Hoppas du nu får tag på din bror och med en siffra fel så kan dte verkligen bli just fel.
    Önskar dig en fin tisdag.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det finns många fina grillplatser runt hela sjön. Där finns alltid ved ,bord och bänkar och toaletter.
      Jag fick tag på min bror i dag, så nu kanj ag planera för resan.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.