Marja

Den långa resan.

Akupunktur

akupunktur

A.k.u.p.u.n.k.t.u.r. i dag. Det är 10 år sedan jag har fått akupunkur och då i samband med sjukgymnastik. Jag gillade det och det var därför jag ville prova det mot öronbesvären. Ett förstabesök skulle ta 2 timmar, men jag var där nästan 3 timmar. Det var intressant… kvinnan som skulle behandla mig hade en tydlig holistisk syn och det är klart att allt hänger ihop i kroppen. Varför kan inte vården ha det synsättet?

Jag fick nålar överallt,  först på framsidan och sedan på baksidan… huvud, ansikte, armar, ben, tår, nacke och längs hela ryggraden. Sen lite massage på axlar och rygg och till sist det häftigaste av allt… hon stack in ett finger i munnen på mig och tryckte mot den muskeln som var spänd tills den gav med sig och jag skrek rakt ut. Just nu har jag inget trummande ljud i örat !

Jag skall dit igen på onsdag och sedan nästa tisdag innan jag far till Finland. Jag har varit osäker om jag skulle orka åka, men nu känns det som en möjlighet. Jag köpte ett klippkort/rabattkort, för nu vill jag få ordning på kroppen.

Den lilla pelargonen på balkongen börjar äntligen blomma. Den var så liten från början och med denna kalla och blåsiga sommar trodde jag att den inte skulle orka ge några blommor, men nu kommer de.

pelargon

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken lättnad för dig! Jag tror säkert att akupunkturen kan hjälpa dig. Jag har testat det i Sverigen men än fler gånger i KIna och var mycket nöjd.
  Och visst hänger det mesta i kroppen ihop. I KIna ger läkarna akupunktur och ser just till helheten. I Sverige är ju akupunkturen väldigt reglerad för de som är legetimerade inom sjukvården (kan förlora sin leg. om de sätter nålarna på en del ställen) men övriga har ju större firhet att utöva det hela.
  Skönt att du redan känner att örat är bättre-
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det här är någon kinesisk variant… först tog hon pulsen på kinesiskt vis och sen tittade hon på tungan. Den här kvinnan har haft sin klinik väldigt länge och många har rekommenderat henne. Sen har hon en medarbetare, en man som är naprapat, mycket trevlig han också. :)
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>