Marja

Den långa resan.

Bondens marknad och Vänortsparken.

bondens

Bondens marknad i dag igen och jag försåg mig med närodlat och ekologiskt. Kön var lång och jag hann plocka både det ena och det andra i korgen. De avlånga rödbetorna blev en så god rödbetssoppa sist, så nu kokar jag nog rödbetssoppa en tredje gång i höst. Ska göra en stor sats och frysa in. De små morötterna är så söta och goda att äta som snacks på kvällen och de övriga grönsakerna kommer att bli både wok och soppa.

Bondens marknad är på gatan bredvid Vänortsparken och jag gick dit för att ta några bilder. Bäcken, som hela sommaren har varit utan vatten, har nu fyllts med porlande rinnande vatten. Träden är fortfarande gröna, en lönn hade några få röda löv, men kastanjen och de stora pilarna var ovanligt fräscha. Sommarblommorna hade vissnat, men de ståtliga gullstavarna med sina stora blad dominerade växtligheten vid bäcken.

parken2

parken3

parken

kastanjelov

parken4

Sen blev det spontant skoinköp. Jag skulle gå längs gågatan genom den Internationella matmarknaden och slank in på skobutiken. I två vintrar har jag letat efter vinterskor… jag vill ha vanliga promenadskor med tjocka sulor, typ kängor utan skaft och har haft ett par perfekta Ecco i flera år, men nu håller de på att falla sönder. Plötsligt händer det. Jag började titta mig omkring och hittade ett par finska Kuoma, som var nästan likadana som mina gamla Ecco. Fast ännu bättre. Tjock sula, bred läst, dubbla innersulor och sköna. Jag var ju bara tvungen att slå till, så nu har jag köpt två par dyra finska skor inom ett par veckor. Ecco får slänga sig i väggen.

Gick sen genom matmarknaden, men var inte sugen på att köpa något. Jag har lite svårt för mat på gatan. Funderade på franska ostar… men for direkt hem.

I morgon ska vi ha möte med bostadsrättsföreningen och helt ny styrelse. Ska bli intressant. På måndag ska de börja fixa vår utemiljö… gräsmatta, rabatter, grusplan, sittgrupp och jag blir väl någon slags arbetsledare/ arbetsövervakare. På måndag morgon ska jag träffa ett par gubbar för genomgång… ska förankra mina idéer på mötet i morgon.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken givande dag på alla sätt.
    Fint att förse sig med olika grönsaker och när de har denna kvalité är de ju också roligare att tillaga.
    Ecco har jag också nästan övergivit vad gäller skor. DE är alltför låga över tårna för att passa mig. Roligt att du nu hittat finska skor av god kvalité som är sköna.

    Alltid fint med ett besök i vänortsparken. Jättefina bilder!
    Kram och trevlig söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Eccoskorna har förändrats under årens lopp och de har faktiskt övergått till mera högklackat och tåspetsigt. Jag är jätteglad att jag vågat titta på andra alternativ och båda finska märkena finns på Sko-centrum. 🙂
      Ha en fin vecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.