Marja

Den långa resan.

Blåst och vackra höstlöv.

grasistan

Kämpade i motvind till akupunkturen i dag. Runt björkarna längs E4:an hade man låtit gräset växa. Det såg verkligen trevligt ut med lite vildvuxet naturgräs mitt i stan.

Jag tänkte ju jag skulle ta en paus från akupunkturen nu efter sex gånger, men det blir nog några gånger till. ’Hur är det med yrseln?’, frågade hon och jag kom på att det ju är mycket bättre. Jag raglar inte när jag går och jag kan ligga på rygg på spikmattan på kvällarna. ’Du rör dig på ett helt annat sätt nu än när du kom första gången’, sa hon sen och då förstod jag att det här handlar om så mycket annat än hammarslag i örat och att jag kanske ska ge det en ordentlig chans. I dag kallade hon in naprapaten för att kolla på min nacke. Han la mig platt på rygg och böjde nacken lite bakåt för att klämma lite och då blev jag så yr att jag for upp som en fjäder i sittande ställning. Visste inte att jag var så vig. Vi fick gå in i hans rum till en bänk där jag kunde ligga på magen med huvudet neråt. Jag har artros i nacken och det är som det är och yrseln kommer av stelhet/spänningar. Vi pratade lite om min stackars kropp och jag fick lite tips och råd. Det blev en halvtimme extra i dag, men en givande sådan.

Arbetet i utemiljön fortskrider. I dag la de ut barkblandning i rabatterna under buskarna. De har fått växa vilt i fem år sedan de planterades och är nu så fint rensade och ansade. Jag tycker bara att gruset de lägger på är så fult… ungefär samma som man sandar med. Jag ville ha en snyggare, lite grövre sort, men vi kan kanske lägga på ett lager av det i vår. Nu är gräsmattan prio ett.

I morgon ska jag äntligen få lämna tillbaka den där mätapparaten jag tagit EKG med fyra gånger om dagen i två veckor. Jag är så himla less nu. En vecka hade räckt, men den har fungerat bra och det ska bli spännande att få höra resultatet. Tänk om de ringer och säger att jag har dolt förmaksflimmer eller ännu värre… hjärtsvikt!

Sen blir det akvarellmålning på kvällen. Jag plockade så vackra höstlöv på gatan, som jag tänkte måla hemma nån kväll.

rodalov

Ha en lugn onsdagsnatt <3

8 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har nog vetat det länge att yrseln kommer från nacken, men så länge inga nerver kommer i kläm så att armar och händer domnar, gör man inget. Jag har två kotor som sitter ihop och det växer pålagringar runt dem, så en vacker dag måste man kanske operera och rensa upp. Eller så klarar jag mig. 🙂

  1. grandmother

    Men så bra att akupunkturen verkar hjälpa. Du är väldigt observant på naturen och det är så roligt att se dina vackra fotografier. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla du! Sen jag började fotografera mera har jag börjat se mig omkring med andra ögon… 🙂
      Det finns något fin till och med i förfallet.
      Kram!

  2. Ditte

    Så klokt att du fortsätter med akupunkturen för det tar tid att få en mer bestående verkan. Toppen också med naprapaten som tittade på dig.

    Ibland oroar en sig för mycket, men snart får du veta hur det står till med ditt hjärta. Jag håller tummarna för det bästa.

    Trevligt med akvarellkursen och spännande att se vad ni får måla.

    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Eftersom jag känner mig piggare och mer avspänd, tror jag att akupunkturen är bra för mig. Cirkulationen har kommit i gång och det påverkar ju hela mitt välmående. EKG-mätningarna var ju i forskningssyfte och jag känner inga symptom, men är det något är det väl bra att det upptäcks. 🙂 Jag är inte särskilt orolig.
      På akvarellen kommer vi att göra mycket spännande saker…
      Kram!

  3. Judy

    Nice photo and good to see nature in town. Glad you had a rewarding acupuncture appointment. I too have osteoarthritis and when asking the doctor what to do, she said take as pure as you can glucosamine. The outdoor grounds will sure be enjoyable when done. I have missed seeing your watercolor paintings. Wishing you all the best on your results and think positive. 🙂 Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Acupuncture seems to suit me, because I feel less tired and more relaxed, so I will continue with some more sessions. Yes, I know glucosamine is good for many persons with osteoarthritis. I haven’t tried it, ’cause I found it too expensive. Just now I eat magnecium, but it’s for muscles and nerves. For the joints I just take painkillers for the night.
      Have a nice end of the week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.