Marja

Den långa resan.

Höstångest

hostfarger5

Se så fin hängbjörken är med sin gula kjol ända ner till marken.

I dag tog jag mig ut på en promenad ner till sjön. Det har regnat och blåst ett par dagar (och nätter) och hösten är verkligen kännbar, men fortfarande är naturen så förunderligt vacker. På hemvägen ställde jag mig i korsningen mellan Älvans väg och Vättarnas allé, två gator med dubbla björkalléer och tittade i alla väderstreck.

hostfarger3

hostfarger4

Jag kunde inte se mig mätt på de vackra färgerna. Samtidigt kände jag en ångest fladdra i bröstet över att detta vackra snart skall försvinna. Egentligen tycker jag om alla årstider och det faktum att vi har så tydliga årstidsväxlingar, men vissa övergångar är speciellt svåra. Hösten är min favorit just för att den är så vacker, så jag har svårt att skiljas från den.

Till slut var jag tvungen att gå in och laga lite mat innan jag skulle fara på akvarellen. Förra gången gjorde vi färgkartor och det fortsatte vi med även i kväll. Förra gången använde jag mina ryska färgkakor och i dag skulle jag använda mina nyinköpta tubfärger. Tuberna och jag kom inte överens, det var kladdigt och pillrigt att skruva av de där små locken och jag tyckte inte färgerna var vackra heller…Väldigt kladdigt blev det när färgerna började spruta ur tuberna… för precis när jag hade öppnat en ny tub där färgen började rinna ur och sa att ‘nu börjar färgen spruta också’, så klämde vår fröken som satt bredvid mig på sin tub så att färgen sprutade över mig och kvinnan som satt bredvid mig. Bajsbrun färg. Det blev lite uppsluppet en stund och jag fick gå ut på toaletten och tvätta av färgen från min tröja som jag sedan torkade med hårtorken. Jag måste kanske ta med ett förkläde nästa gång, fast det hade inte skyddat mig i dag.

Ansiktsvärken är bättre och jag har ju distraherat mig med roliga saker i dag, så humöret är också bättre. I morgon är det vattengympa och i helgen skall jag åka till min kompis igen med lite mat. Jag tror jag ska koka en god laxsoppa med mycket grädde i. Blev också sugen på att baka en äppelkaka. Eller en plommonkaka med boveteflingor…

hostfarger6

Ha en lugn torsdagsnatt <3 

8 kommentarer

 1. Ditte

  LIka bra att nu passa på att njuta av de vackra färgerna på träden. Och visst känns det lite vemodigt att de snart singlar ner. Just de tydliga skiftningarna mellan årstiderna tycker jag också om. Men när höstmörkret kommer i november så kan jag undvara det.

  Förstår att tubfärgerna ställde till bekymmer och det är ju nytt för säkert både dig och andra att använda dem.

  Skönt att ansiktet är bättre och utan värk blir det ju så mycket lättar.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ångrar att jag överhuvudtaget köpte de där tubfärgerna… men jag får använda dem som kladdfärger och när jag ska täcka stora ytor. Men när de är slut kommer jag inte att köpa nya, utan hålla mig till mina färgkakor. :)
   Ni verkar ha det så fint i Madrid! Kram!

 2. Judy

  Beautiful fall pictures of the birch trees! Do you have many weeping willow trees in Umea? Glad the pain is better and you were able to distract yourself. The salmon soup sounds delicious as cream soups are the best.. Have a nice evening! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Do you mean weeping willow birches, or willows? We hade a mix of birches in this town, some are the weeping type some are still green… We have willows, too, but they are more like big balls, like the ones in my favourite park. :)
   Have a nice weekend! Hugs!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Ok. We had beautiful weeping willows in Finland where I lived as a child. A big tree in the yard where I could climb. :)
     Have a nice weekend! Hugs!

 3. Agneta

  I senaste numret av tidningen Femina finns receptet till en mycket god äppelpaj. Den heter Knäckig äppelpaj.
  Hösten är härlig men lite för regnig just i år.
  Trevligt veckoslut!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack för tipset, Agneta! Håller med att det regnat och blåst väldigt mycket i höst.
   Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>