Marja

Den långa resan.

En trevlig lördag.

comforthotel

I kväll var Comfort Hotel Winn upplyst i lila. Ibland är det i blått… har inte sett andra färger. Vad jag förstår är alla hotellgäster inte så förtjusta i att ha upplysta rum. Påminner lite om Globen i Stockholm och när jag la ut bilden på instagram, fick jag ett meddelande  att Globen är grön i kväll.

Det har varit en riktigt skön lördag. Det har varit Internationella Reumatikerdagen och min kompis och jag var på föreläsningar på Folkets Hus. Det handlade mest om pågående forskning, men också lite om historik och gamla och nya mediciner. Det finns bl.a.en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar… och för tandlossning. Det forskas också kring hur livskvaliten påverkas av en kronisk sjukdom som Bechterews… låter ju nästan som en onödig forskning och jag förstod inte riktigt vad den undersökningen skulle utmynna i annat än i ett konstaterande att livskvaliten förstås är lägre hos en kronisk sjuk än hos en frisk person. Men allt som allt var det en trevlig eftermiddag med lagom långa föreläsningar och trevligt stämning.

Sen ville min kompis bjuda mig på mat och vi hamnade till slut på Kulturbageriet i Vävens innertorg. Torget ligger mellan det gamla hotellet och nya biblioteket… husen har förenats med ett glastak. Det är väldigt trevlig stämning där inne med restauranger, kafeer, en bar, små delikatessbutiker, en blomsterhandel m.m.

vaven

vaven2,

Jag åt en god räksallad med Kulturbageriets surfralla och valde en veganpralin, som smälte i munnen, till kaffet. Min kompis åt en laxsallad. De har väldigt goda surdegspizzor också, som inte är så där förskräckligt stora.

Jag fick småspringa till bussen, i onödan… för vi kom inte iväg i tid. Vi skulle starta, men så stängde chauffören av motorn, ’stannar’ skyltarna var tända och dörrarna stängda. Jag uppfattade först inte vad som hände, för jag satt med näsan i mobilen… tänkte att vi kanske inväntade en annan buss som var försenad och som hade en passagerare som skulle med oss, men sen hörde jag ett skrikande och gapande utanför och att någon sparkade på bussdörren där framme. Jag gick fram och frågade vad som stod på och fick veta att chauffören hade tryckt på knappen till polisen och att vi måste invänta dem. En man utanför sprang omkring och skrek och blev inte insläppt på någon av bussarna. Till slut kom ett par andra busschaufförer och höll fast honom, polisen kom och vi kunde åka iväg.
Några ungdomar på bussen blev rädda och ville stiga av och ett par studenter som pratade engelska frågade oroligt vad som stod på. I dessa dagar behövs det inte så mycket för att man ska bli orolig. Jag, som lider av klaustrofobi, tyckte främst det var obehagligt att dörrarna var stängda.

I morgon ska jag gå på opera. Norrlandsoperan har satt upp Faust och kostymerna lär vara alldeles fantastiska. Operan har satt upp Faust en gång tidigare, måste ha varit på 80-talet, för jag var och såg den med mina elever. Då var scenografin och kulisserna alldeles fantastiska.

Nästa vecka kommer mitt nya soffbord m.m. från Ikea. Det kommer på torsdag och på onsdag kommer PMU efter mitt gamla bord och lite annat jag vill bli av med. Perfekt timing.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken trevlig och omväxkande lördag- Och givande med föreläsningar av ilika slag om reumatism. Även om en vet att livskvalitén blir sämre med sjukdimen så är det ändå intressant att höra hur forskningen framskrider.

    Mysigt att bli bjuden på mat också. Väven verkar ju vara väldigt trevlig och där det finns lite av varje.

    Lite läskigt med incidenten vid bussen. Men bar att busschauffören reagerade.

    Spännande med ditt nya bord och bra tajming att samtidigt bli av med det gamla.

    Kram och trevlig fortsatt söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, incidenten vid bussen var lite obehaglig. Mest tyckte jag så synd om chauffören, en färgad ung man som verkade ny på jobbet. Men han fick bra uppbackning av de andra chaufförerna, varav den ena också var invandrare, men har mycket yrkesvana.
      Ha en fin vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.