Marja

Den långa resan.

Första snön.

Jag vaknade av att snöplogen skrapade gatan. Ja, det hade snöat i natt och jag tog några foton genom hörnfönstret. Det såg lite lustigt ut med snö och höstfärgade björkar.

forstasnon

forstasnon2

forstasnon3

Alltså… den där jättelika hängbjörken som fortfarande är grön, är ju alldeles speciell. Den skiftar aldrig i färg och jag minns inte om den ens tappar sina löv. Måste gå och titta på löven på nära håll. Ni skulle se hur den vajar och svänger med grenarna när det blåser. I dag fick den lilla plogtraktorn köra under grenarna när den skulle upp mellan husen. Grenarna svepte om den som borstarna på en biltvätt.

Jag fick ett sms om att vattengympan var inställd i dag på grund av sjukdom. Vilken besvikelse! Det var andra gången den här terminen och det verkar inte finnas några ansatser till att fixa en vikarie. Tidigare har vi alltid fått en vikarie, men nu verkar man spara in på det också… trots att man tagit bort en grupp OCH höjt terminsavgiften. Reumatikerföreningen borde ju verkligen förstå hur viktig vattenträningen är för oss.

Jag for ner på stan i stället. Snön var blöt, så det var slaskigt och grått, men nere på gågatan, som har värmeslingor i marken, var det fortfarande höst. Ingen snö och vackert höstfärgade björkar.

city2

Det nylagda Rådhustorget var också snöfritt och jag tog ett foto av ’citygyttret’. Nytt och gammalt, högt och lågt i en enda röra.

city

Till vänster syns ett hörn av Rådhuset och i bakgrunden är Stora Hotellet och hotell U&ME.

Jag var på biblioteket och lämnade tillbaka ett par böcker, på apoteket, på Indiska och på ICA Gourmet. Sen slank jag in genom den öppna dörren till en väskaffär och blev genast attackerad av en försäljerska… trots att jag sa att jag inte var ute efter något särskilt och bara ville titta, började hon visa väskor och handskar m.m., så jag gick ut igen. Jag tycker sånt är så jobbigt och respektlöst.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Redan snö! Ja, bara att konsttera. Lustigt att vakna till snöplogen, se snön och samtidigt se träden med sin vackra löv.

    Roligt att få se lite av Umeå och det är där som på många platser en salig blandning av gammalt och nytt.

    Tack för fina bilder denna första snödag hos dig.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Blötsnön ligger kvar, fortfarande nollgradigt… få se vad som händer. Jag tyckte jag såg en sol i väderleksrapporten. 🙂
      Ha en fin helg!
      Kram!

  2. Judy

    Beautiful pictures of your lovely city! Nice to see your autumn colored trees still have most of their leaves. Winter has arrived but will the snow stay on the ground? Have a wonderful weekend! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Ususally the first snow doesn’t stay on the ground and this is very wet and slowly melting away. The weather forecast promiset sun tomorrow and 2 degrees. I’m waiting for temperatures below zero and the dry, light snowfall. 🙂
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.