Marja

Den långa resan.

Varde ljus!

ljusslinga

Äntligen fick jag tummen ur och lindade ljusslingar runt balkongräcket. Det tog inte så många minuter och nu är det mycket trevligare att titta ut genom köksfönstret. Det är så himla mörkt annars.

Jag tyckte inte det blev riktigt ljust på hela dagen i dag. Jag tog bussen till Ålidhem för att handla lite och passade på att gå in i den lilla parken Dungen och ta några foton. Det finns bl.a. en kryptall där. Skall visa de bilderna i morgon.

Sen var det dags att fara till akvarellmålningen och jag hade en hel kasse med fika. Köpte jättegott färskt bröd på ICA…surdeg med råg och tranbär. Sen hade jag finsk emmentalerost, marmelad, gul paprika, små tomater, vindruvor, päron som jag klyftade och cookies med tranbär. Vi är väldigt bortskämda med god fika.

Vi var inte så många i dag. Jag satt och pulade med det jag hade tänkt göra hemma. Vi tränar ‘negativ painting’, d.v.s. att måla mellanrummen och bakgrunderna och så här blev min första övning.

akvarell2

Det var riktigt roligt. Nu har jag tagit med mig nästa övning hem som läxa. Nästa gång är faktiskt sista gången för den här terminen och då skall vi göra något julanknutet. Mariakyrkan, där vi är, brukar ha ett adventsfönster med olika motiv. Man kan titta på det utifrån och jag minns inte  hur ofta det skyltas om. Vi har gjort något varje år… i fjol gjorde vi små änglar i papper vi först målat… året före gjorde vi julgranar och stjärnor till ett vinterlandskap.

I morgon är det vattengympa igen och sen är det fredag. Veckorna går fort.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint det blev med ljusslingan. Och visst lyser den upp.
  Härligt med så mycket gott till ”målningsfikat”. Uppsattat förstår jag.

  Så fin din målning är! Du fick verkligen till det.
  Önskar dig en trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ljusslingan gjorde verkligen skillnad. Fikat på akvarellen tycker jag är lite överdrivet… alla har ju ätit middag (utom jag som har konstiga mattider) och det skulle ju räcka med lite kex och ost till teet, men nu skall det vara både macka och något sött. Många bakar själva, men jag köper färdigt. :)
   Ha en fin fredag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>