Marja

Den långa resan.

Städat och bakat fröknäcke.

naturenshemlighet

En annan vacker bild från gårdagens promenad nere vid sjön. Jag kallar den ‘naturens hemlighet’. Ett ypperligt bevis på att jorden är rund. Nu står solen så lågt att den verkar lysa underifrån… på bilden är solen på denna sidan av sjön, lyser upp undersidan av molnen på andra sidan som sedan reflekteras på den tunna isen.  Just det här ögonblicket var över på en minut.

Skogen är också fin så här innan snön, trots att det enda gröna är mossan på marken. Solen försöker tränga sig igenom och lyser lågt ner på trädstammarna.

mossa

mossa2

I dag har jag städat mitt sovrum. Jag vill ju ha det så dammfritt som möjligt, men det hinner bli ganska dammigt under sängen och i vrårna mellan varven. Jag städar ordentligt… torkar lister, torkar golvet med fuktig trasa… och varje gång jag böjde mig ner och vände på huvudet blev jag så yr. Den här yrseln alltså…och så har jag ett brummande ljud i det andra örat. På onsdag ska jag på akupunktur och det är tre veckor sedan sist… få se om det hjälper lite i alla fall.

Sen bakade jag fröknäcke och den här gången blev det så gott. Jag hade ett recept med bara bovetemjöl och så en massa olika fröer. Sen kastade jag i lite kanel och hela mitt kök luktade jul. Fin smak blev det också. I stället för middag blev det te med fröknäcke, bregott och finsk emmentalerost.

Så kom min lilla granne och ringde på med två soppåsar i handen. Hon fick inte upp sopnedkastet. Någon idiot hade kastat något för stort i trumman, så den hade fastnat. Vi försökte bända upp med våld, men orkade inte. Antagligen någon som försökt kasta en papplåda eller liknande, jag har kommit på dem från andra huset att försöka med både det ena och det andra. Nu får vi hoppas att ingen ställer sina soppåsar utanför trumman, så fåglarna ställer till det över hela gården och så får jag ringa felanmälan på måndag och så får föreningen en räkning på det. Fast jag ska försöka omdirigera den till föreningen vi delar sopnedkast med… wish me luck!

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Verkligen vackra bilder från din promenad. Och vilken tur att du så snabbt var framme med kameran för att hinna få till den fina bilden med solen som speglar sig i sjön.

  Fröknäcke låter gott. Har aldrig provat baka det, men kansk eär det dgas nu.

  Önskar dig en fin söndag och utan yrsel.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag har faktiskt tagit de här bilderna med mobilen och jag snurrar runt med den handen hela tiden. Hade tur att jag hann ta bilden för sen när jag snodde runt ett varv, var skenet borta. :)
   Det finns många recept på fröknäcke, men detta med bara bovetemjöl blev verkligen gott. Annars brukar det vara mandelmjöl eller kokosmjöl…
   Ha en skön vecka!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>