Marja

Den långa resan.

Ändrade planer.

skywatch6

Det var lite kämpigt för solen i dag. Jag är på väg från Hälsocenralen till Ålidhems centrum och går och önskar att molntäcket ska spricka upp.

Det blev ett annat program för dagen än jag hade planerat, beroende på att jag inte sov en blund i natt. Jag somnade vid halv sju och sov sedan några timmar. När jag steg upp kände jag att jag hade fått ögoninflammation igen. Nu måste jag göra något åt det. Tror jag sa så förra gången också, men efter ett par dar med salva brukar det ge med sig. Men det är inte bra att den kommer tillbaka varje månad.

Jag var trött… ringde och ombokade akupunkturen till nästa vecka, samt beslöt att skippa informationsmötet i kväll. Men jag for iväg till Hälsocentralen för att ta influensasprutan, så det blir gjort. Jag har inte gjort det på Ålidhems hälsocentral tidigare och de hade ju fattat vitsen med kölappar. På Mariehem sprang sköterskorna omkring och ropade upp namnen och det blev ibland lite förvirrande för äldre människor som inte hör så bra. Jag hade 87 personer före mig, men det gick väldigt smidigt… jag fick väl vänta en timme. Jag hittade en stol att sitta på och underhöll mig med mobilen och en trevlig kvinna bredvid mig. Lite stökigt blir det med många människor, många gick fel och plötsligt började larmet från ena toaletten pipa.

Sen promenerade jag in till Ålidhems centrum. I dag hade jag tagit på mig vinterkappan och kalsonger, så jag frös inte, utan tyckte det var ganska skönt.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Väldigt trist med dina återkommande ögoninflammationer och en kan undra varför de vill dyka upp så ofta. Hoppas nu idn salva hjälper.

    Bra att du fick ta influensasprutan och att det ändå gick smidigt trots många på plats. I sanningens namn har jag aldrig tagit någon…Men tillhör ingen riskgrupp och har aldrig drabbats. Kanske borde jag dock .

    Hoppas du kan vila dig i form idag och kanske skönt med en promenad.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag har tagit sprutan i 15 år tror jag. Det började med att arbetsgivaren ville att jag skulle ta den (och betalade den) i och med att jag jobbade i en öppen reception. Jag fick ta en massa andra vaccinationer också och testa mig för tbc när de stora grupperna med bosnier kom i början på 2000-talet.
      Ögat är ett bekymmer och jag börjar undra om jag har någon virus, ex herpes som blossar upp varje gång jag blir stressad. Skall gå och be att de tar ett prov nästa gång det blossar upp.
      Ha det så skönt i värmen!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.