Marja

Den långa resan.

Musikhjälpen

gagatan

Andra ändan av gågatan än den jag vanligtvis brukar fotografera. Fin julstämning även här med smågranarna och ljusslingorna i form av ’istappar’.

På Rådhustorget håller man på och bygger upp studion med glasväggar för Musikhjälpen. Det ska bli riktigt spännande. Tre artister ska stängas in där 11-16 december och sända radio och TV dygnet runt. I anslutning till glasburen finns små rum för sömn (?) eller i alla fall vila och mat. Vet inte ännu vilka artister som kommer gästa buren och sjunga live. Årets tema för insamlingen är barnprostitution… ”Barn är inte till salu”. Kommer nog att bli skakande reportage också. Jag brukar titta på live-sändningarna på TV2 på nätterna.

Det var akupunktur i dag igen. Det var tionde gången och nu blir det en paus. Jag har några gånger kvar på klippkortet, som jag kanske sparar till pollentider.

I morgon fyller Finland 100 år. Lite bitterljuva känslor för mig och jag tänker inte fira annat än med gratulationer. I stället ska jag åka med Kreativa kursen till Blomsterlandet och skapa en egen julgrupp. Jag har plockat fram en gammal kakform med krusig kant som jag köpt secondhand och tänker använda som planteringskärl. Kanske hittar jag en finsk flagga eller något annat blåvitt.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad roligt med musikhjälpen och att de nu ska vara i Umeå- Och ett vällovligt syfte är det ju verkligen. Kanske du tar dig dit och tittar/lyssnar också.

    Så fint de gjort på gågatan och extra vackert är det ju med snön hos er. Här lyser den med sin frånvaro. Men å andra sidan ör det inte så mycket för det brukar bli så moddigt inne i stan att det är svårt att ta sig fram-

    Vad roligt att skapa en egen julgrupp. Hoppas få se hur den blev.

    Jag vill förstås också passa på att önska Finland och dig det bästa denna 100 års dag.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Musikhjälpen blir ett lyft för Umeå så här i julyran. Jag kommer nog att åka ner en sväng till centrum varje dag, så fler rapporter kommer. 🙂
      Ha en fin onsdag!
      Kram!

  2. Paula

    Så vackert! I vår lilla by har vi bara en stor julgran och ett par lysande bollar. Vackert så…
    Menar du att det är den Musikhjälpen som går på teve som ska vara i Umeå? Eller är dom på flera platser i landet? Vet att Molly Sanden ska vara med, henne gillar jag skarpt. Hon är en fin förebild för unga tjejer, dessutom kämpar hon vid sidan om sitt artisteri med svår diabetes. Hon får ta upp mot tio insulinsprutor om dagen…sorgligt att det inte ännu går att bota den hemska sjukdomen.
    Hade vi en kreativ grupp här så skulle jag tvinga med mig kosta vad det ville. Vi har haft kreativt kafe men där är det stickning o virkning som gäller. Men det var ett första försök, kanske blir det i en annan form nästa år.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är Musikhjälpen som sänder i radio och TV som kommer till Umeå. De är i olika städer varje år, men har aldrig varit så långt norrut som i Umeå. Ja, Molly Sanden är en av dem som ska vara instängd i glasburen… hon får ta med sig många sprutor in och vi får hoppas att hon inte slarvar med maten. Jag kommer nog hänga nere på stan en hel del, beroende på vilka artister de har. 🙂 Annars brukar jag titta på TV på nätterna.
      Den här Kreativa kursen är anordnad av ABF och Mag- och tarmföreningen och vi har gjort olika saker och varit på studiebesök m.m. Den anordnas varje höst.
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.