Marja

Den långa resan.

Säsongens första tulpaner.

tulpaner

Säsongens första tulpanbukett för min del. Köpte två buketter i olika färger och tycker att färkombinationen blev riktigt vårlik. Jag älskar tulpaner och köper dem så länge säsongen varar.

När jag vaknade i morse sken solen och genast kändes livet mycket lättare. For ut en stund och hoppade sen på bussen till Ålidhem och handlade lite. Gick till Lidl och skulle bara ha mjölk och tandpetare, men kom hem med två fulla kassar.

I går for jag ner på stan. I år blir det tyvärr ingen snöskulpturtävling, eftersom de senaste vintrarna har varit så snöfattiga och milda. Vilken ironi att den här vintern blev så snörik då. Kommunen hade i alla fall byggt upp rutschkanorna för barnen på Renmarkstorget.

rutschkanor

Den där tunneln skulle jag aldrig våga åka genom.

På det stora Rådhustorget hade man byggt en fin labyrint. Den var inte svår att hitta i, till och med jag hittade ut, men barnen tyckte det var kul att springa runt i den.

labyrint

labyrint2

På utsidan av labyrinten står två bänkar av is och en typ rokokosoffa av is. De är gjorda av fjolårets is, läste jag i tidningen. Jag försökte ta ett kort på soffan med mobilen, men det var stört omöjligt. Hade tyvärr ingen med mig som kunde ha satt sig i den och till slut ställde jag min ryggsäck på sitsen för att markera var den var. Ni kanske ser konturerna på armstödet och soffryggen.

issoffa.

Överhörde sen följande i bussen på väg hem. Två äldre män satt bakom mig och pratade om ditt och datt… när vi kom till hållplatsen före min sa den ena:

”Här är det sällan nån stiger av eller på”. ”Nää, det är ju ett villaområde och de åker väl knappast buss”, sa den andre. ”Men hembiträdena åker väl buss?” sa den första då. Jag hoppade till och var nära att vända mig om. Hörde jag rätt? Han kanske bara skämtade…men med tanke på vad de suttit och pratat om hade jag inte uppfattat dem som skämtsamma typer.

Ha en lugn söndagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Roligt med både labyrinterna, isbänkarna och soffan. Tack för att du visar! SEr ju att du har mycket snö kvar än sä länge.

    Men visst ger tulpanerna vårkänsla. Här finns det tyvärr inga men jag får titta på andra vackra blommor i stället. Får kompencera med tulpaner när jag kommer hem.
    Kram och trevlig söndag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja visst har vi mycket snö och i dag skiner solen och det är så vackert och -12 grader. En härlig söndag för alla som vill vara ute. 🙂
      Ha en skön söndag!
      Kram!

  2. Judy

    Beautiful tulips! Hopefully spring will be just around the corner. Glad you have better weather than over here. The wind chills are back to -40C so it’s a good day to stay in and crochet. Have a wonderful weekl Hugs! Judy

  3. Ileea

    Vilka märkliga gubbar! Hoppas verkligen de skämtade. Å andra sidan kommer jag att tänka på en historia som en vän berättat. Hon sommarjobbade på en restaurang och råkade höra en gammal adelsman (gubbe), som beklagade sig över att ”det är så svårt att hitta bra tjänstefolk nu för tiden”!

    Idag har jag städat undan det sista julpyntet (ljusstakar i fönstret), så nu blir det tulpaner här också för hela slanten 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, vi får hoppas att de skämtade. 🙂 Jag blev bara lite överraskad. 🙂
      Jag har städat bort julen nu och nu blir det tulpaner för mig med hela våren. Brukar hinna med några buketter i olika färger.
      Ha en fin vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.