Marja

Den långa resan.

Tandläkarbesök i dag.

soluppgang

I morse var jag ovanligt tidigt uppe, för jag skulle till tandläkaren. Den vackra soluppgången fick mig att inse vad jag går miste om när jag sover så länge. Jag nämnde ju att jag fått ordning på mitt sovande…visserligen är jag uppe senare än de flesta, men jag somnar utan problem och behöver inte stiga upp och lösa korsord. I natt sov jag emellertid inte så bra, kanske för att jag skulle upp tidigt.

Det var länge sedan jag gick genom Vänortsparken, som nu står i sin vinterskrud. Solen sken och det var -25 grader.

vanskapsparken

Tandläkarbesöket var min årliga kontroll. Implantaten såg bra ut, ingen tandsten…men vi hittade en gammal lagning som hade släppt och som åtgärdades direkt. Tur att det inte hade blivit värre. Jag blir ju alltid yr när jag ska lägga mig på rygg…tandläkaren ville att jag skulle böja nacken bakåt så han kom åt i överkäken…jag ville ju vara en duktig patient och tänkte inte på att det inte egentligen går, så när jag skulle sätta mig upp snurrade det till ordentligt och blev svart. Hu, vad obehagligt. Jag hade kastat ut handen och tagit tag i tandläkarens arm och efter en liten stund blev det bra.

Jag är i alla fall glad att hålet blev lagat, trots att det blev ett hål i min plånbok i stället. Varför ska det vara så dyrt att gå till tandläkaren?

I eftermiddag har jag sovit på soffan från och till insvept i en filt. Det blev lite varmare och dimman svepte in. Nu är det bara -11 grader och jag förstår varför jag varit så trött och haft värk. När temperaturen går upp så fort känner min kropp av det.

dimma

I morgon är en ny dag och vi ska ha styrelsemöte hos mig på kvällen.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Oj, så mycket snö och så kallt. Jag hade inte kunnat gått ut i den kylan om jag inte haft ansiktet täckt. Kanske inte ens då. Men visst är det vakcert med all snö och kylan ger ju ett fint sken.

  Skönt att tandisbesöket gick bra även om du blev yr.
  Fint att dte inte var mer att åtgärda.

  Kram och trevlig eftermiddag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! En eller två riktigt kalla dagar gör att det känns som vinter, men inte flera i rad. Synd att du inte tål kylan, men du kan ju flytta till ‘sommarstugan’ när det är som kallast. :)
   Kram!

 2. Lena

  Soffor är en underbar uppfinning!
  Hör av dig om du behöver ett handtag. Jag kanske inte kan komma på studs eller samma dag, men går väl komma överens om sånt.
  Kanske kan det hända sig att vi kan fara på något kulturellt tillsammans
  Lena
  0725-480465

 3. Paula

  O fy så otäckt att bli yr hos tandläkaren. Jag har ju haft sådan tandisfobi men lyckats överviinna den med råge. Fick en kallelse förra veckan och förstod ingenting, det var ju bara ett par månader sedan jag blev färdig med allt, varför kallar de mej nu? Det berodde på att det var snart ett år sedan min första undersökning o då är det snart slut på mitt högkostnadsmaximum, o då vill de att jag ska passa på innan priset går upp. Men, jag kan ju inte behöva ny analys nu, och det ringde jag och berättade, så nu har vi flyttat nästa besök till hösten

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag fick ju två implantat i våras och det här var min vanliga årliga kontroll. Jag har egentligen inte någon tandläkarskräck efter alla tandutdragningar och implantatoperationer. Bara jag får ordentligt med bedövning så står jag ut med mycket. :) Men det är dyrt och nu fick jag knappt någon rabatt.
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>