Marja

Den långa resan.

Let’s Get Sketchy February layout 1.

layout

Jag hade tänkt göra några layouter med sketcher från Let’s Get Sketchy. Vi får två layouter per månad och det passar mig bra. Februari nr 1 blev en layout på en bild från huset i Fåglum där jag bodde som krigsbarn. Det är den sista bilden jag tänkte scrappa från besöket där för några år sedan.

Den här bilden är väldigt känslosam, för jag går upp till andra våningen där Tant Gerda och jag sov och där hon hade sitt arbetsrum. Hon var småskolelärarinna och skolböckerna, bl.a. läseböckerna om Sörgården stod på två hyllplan där ovanför fönstret i trappan. Jag nådde inte upp, utan fick alltid be henne ta ner de böcker jag ville läsa. Och jag läste dem om och om igen… och som jag skrivit på layouten var det de som lade grunden till min bildning. Alltså, jag lärde mig läsa tidigt och jag läste mycket.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

15 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken vacker och känslosam ”layout” . Och jag kan tänka mig att den har och för med sig många minnen.
  Tack för att du delar med dig.
  Kram och många tankar.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det är Johanna som har arrangerat bilden och tagit den enligt det jag berättade för henne. Hon var min ‘assistent’ under hela besöket. :)
   Kram!

 2. Paula

  Så duktig du är på att scrappa. Jag är tyvärr dålig på pyssel, skulle behöva en energidos och någon som peppar och entusiasmerar till stordåd.
  Men du, kunde du svenska när du kom hit? Min pappa kunde inte det, och det var nog väldigt jobbigt i början. Men de var snälla människor han kom till o han höll kontakten med dem hela livet även när han flyttat tillbaka till Finland.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Paula! Nej, jag kunde ingen svenska, men var ju bara tre år så jag lärde mig snabbt och glömde den lilla finska jag lärt mig. När jag sen for tillbaka som tioåring kunde jag inte längre någon finska och mina föräldrar kunde inte svenska, men vad jag kommer ihåg så lärde jag mig väldigt snabbt att kommunicera med dem. Jag gick i svensk skola och läste finska som första främmande språk, så nu anser jag mig vara tvåspråkig. :)
   Ha en fin helg! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>