Marja

Den långa resan.

Enorma snöhögar.

vargvagen

Där uppe till vänster bodde jag förut. Jag hade möte med skrivargruppen i kvartersgården i mitt gamla bostadsområde och passade på att gå förbi min gamla lägenhet efteråt. Min frissa, som bor på området, berättade för mig att de har så enorma snöhögar och det var sant.

Ni som har läst mig länge kommer kanske ihåg det lilla äppelträdet jag bevakade en vinter med lika stora snömängder. Snöröjarna lade upp snön på trädet som for mycket illa. En hel gren fick sågas av och jag försökte till och med få HSB att plantera om det på ett säkrare ställe. Följande vinter la de snön vid sidan om, men nu såg jag med fasa i hjärtat att trädet står nästan helt under snön. Det har vuxit och blivit starkare, men mår absolut inte bra av den tunga snön och riskerar att skadas när man börjar köra bort snön.

För övrigt var snöhögarna verkligen enorma och vid vägen hade kanterna skurits ut så det bildats höga murar.

vargvagen2

vargvagen3

vargvagen4

Jag gick ner till Björnvägen och snurrade runt på båda second-hand affärerna. Sen var jag tvungen att dricka en kopp te och äta en räkmacka på Café Victoria för att orka hem.

rakmacka

Ha en lugn tisdagsnatt <3 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Verkligen gigantiska snöhögar. Jag undrade just om de som bor längst ner i husen såg något annat än snö…
  Synd om äppelträdet men håller tummarna för att det klarar sig. Men snön är ju tung.
  Trevlig tisdag!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag bodde ju på andra våningen och ett par vintrar hade jag en snöhög på baksidan av huset som barnen lekte i och när de hoppade på den högst upp brukade de vinka till mig där jag satt vid skrivbordet. :)
   Äppelträdet blev skadat av skopan när de skulle köra bort snön. En hel gren slets sönder som de fick såga bort sedan. Blev faktiskt förvånad att det fortfarande lever.
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>