Marja

Den långa resan.

Mycket akvarellmålning i mars.

vackertforfall2

Vackert förfall,

Jag vet fortfarande ingenting. I går ringde jag till Hälsocentralen och sa att jag ville komma i kontakt med diabetessköterskan för att få mina provresultat från labbet. Jadå, de skulle lämna ett meddelande att hon skulle ringa mig. Ingen ringde i går…ingen har ringt i dag. Ingenting med posten heller. Jag straffas hårt, tycker jag.

I dag for jag till Biltema av alla ställen för att köpa en akrylglasskiva vi skall använda på akvarellkursen. Jag hade skrivit upp ett varunummer och fick hjälp att hitta den i självplockshyllan. Jag missade en akvarellklass när Ronja var här, så jag har lite hemläxa att ta igen.

Jag har bestämt att hänga på en akvarellutmaning under mars månad på Instagram… samma som jag var med i för ett par år sedan. Den går ut på att man målar en liten enkel målning varje dag efter en lista på olika teman. Jag kom i gång lite sent, så jag har suttit och målat i kapp. Jag började med att slå ihop de tre första dagarna: linjer, rött och mitt namn, och det blev så här. Det var väldigt meditativt och sitta och dra alla de där linjerna.

akvarell5

Sen skulle man måla något i rosa och det enklaste var ju en blomma. Försökte mig på en slags orchide.

akvarell7

Sen slog jag ihop två uppgifter, nämligen grönt och lavering och gjorde en av mina hemläxor till akvarellkursen. En ren teknikträning och jag blev riktigt nöjd med den.

akvarell6

Nu är jag nästan i kapp. Ska måla gårdagens och dagens uppgift i natt eller i morgon. Det är väldigt avslappnande att avsluta dagen med att sitta och pula med en enkel målning, så jag skall verkligen försöka hänga med hela månaden.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Verkligen trist att de inte hör av sig. Nonchalant så det förslår.
  Skönt då med den mer meditativa målningen och olika uppgifter. Bra att du kan kombinera och väldigt fint blir det.
  Kram och trevlig fredag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, verkligen nonchalant. Vi får hoppas sköterskan är sjuk hemma eller något liknande. Ingen hörde av sig i dag heller… får vänta till måndagen och ringa igen. :(
   Ha en skön helg!
   Kram!

 2. Görel Hedberg

  Vilken trevlig ide’ att måla en liten akvarell dagligen, kul att få tema, underlättar antagligen inspirationen.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag gjorde det här under två månader tidigare och lärde mig en hel del. En del uppgifter är olika tekniker och då har jag googlat på Youtube och lärt mig. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>