Marja

Den långa resan.

Blå huset vid Vasaplan.

blahuset

Min bild på det blå huset med spiran vid Vasaplan är veckans instagrambild i Umeå Tidning. Jag la upp den på instagram för någon vecka sedan och skrev att det är det första jag ser var gång jag stiger av bussen på Vasaplan. En snabb bild med mobilen… men de brukar ofta bli bäst.

I dag har det inte heller snöat. Solen sken och det var ett underbart vinterväder. Snön blåste ner från taken och bildade en drömlik snödimma och i natt är det norrsken ute på sjön. Såg en bild på instagram från sjön, men jag vågar som sagt inte gå ner dit ensam.

Jag har varit på akvarellmålningen i kväll. När Ronja var här hoppade jag över en gång, så det kändes som väldigt länge sedan jag var där. Vi var inte så många i dag och det var trevligt som vanligt. Vi gjorde något mycket intressant som jag inte ens kan förklara och som inte blev färdigt, men jag har tagit steg-för-steg bilder som jag kan visa sen.

Innan jag for målade jag dagens uppgift på instagram, som var prickar.

akvarell16

Det är ju egentligen idiotiskt att måla så här små prickar med akvarellfärger, som gärna flyter ut. Tuschpenna eller annat liknande hade ju varit bättre, men nu var det ju en akvarellutmaning och jag ville måla just det här. Prickarna utanför krukan har jag skvätt dit.

I morgon är det förhoppningsvis vattengympa och fredag-lördag ska jag gå på Littfest.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Bilden är verkligen jättefin och roligt att den blev utvald av tidningen till veckans instagrambild.
    Kul med din akvarellmålning och det är verkligen väldigt varierade motiv.
    Kram och trevlig torsdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det är ett fint hus och med de nya busshållplatserna, ser jag det mera nu. Jag taggar ju många bilder på instagram med #umeåtidning och trots att de har massor att välja mellan har jag ju fått in några stycken på sistone. 🙂
      Ha en fin helg!
      Kram!

  2. Judy

    Good day Marja! The blue house is interesting. What type of businesses are housed there? The northern lights will be back for you to enjoy sometime soon. I really like your watercolor dots painting. What is Littfest? Have a good evening. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! There is an Italian restaurant, called Vezzo, with the entrance from the corner of the blue house… to the right there is a pub and to the left a candy store. The second floor above the pub is ajoint to a hotel and they have a small restaurant there where they serve beakfast and have a bar at night for the hotel guests.
      Littfest is Literature Festival with talks by and public intervjues with authors, poets, journalists … It can be about their books or about public topics. I have tickets for both Friday and Saturday and going there with a friend. It’s an annual thing and I hope I will find something interesting to report. 🙂
      Have a nice weekend!
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.