Marja

Den långa resan.

En liten gumma i snön.

gummaisnon

Så lustigt det kan bli. Ser ni också en gumma sittande i snödrivan? En frottehandduk som snott ihop sig och frusit fast till en form. Bor man på Tomtebo där gatorna är uppkallade efter älvor, vättar, sjöfruar… så får man en viss fantasi.

Det är fortfarande mycket snö kvar i skogen och nere vid sjön. Det dröjer nog länge innan jag kan sitta på min favoritbänk och titta ut över vattnet.

mycketsno

Ni ser fotspår i den djupa snön. Det var två ynglingar som kom i land från isen. De sjönk ner ganska djupt och på ett ställe sjönk en av dem ner till halva låret och höll inte på att få upp benet igen. Jag trodde att vi skulle få gräva upp honom, men till slut kom han loss.

Det var mycket folk ute som vanligt och många tog vägen över sjön till andra sidan.

sjon4

I går for jag till Ikea. Jag kände mig inte pigg och då brukar jag ju fara dit och fördriva dagen på Avion shopping. Jag skulle egentligen till Panduro för att leta efter material till Ronjas studentkort… men de hade ingenting. Varken papper, stickers eller stämplar. Mäh! Jag frågade en anställd och han sa att det är väl inte aktuellt än? De hade ett färdigt kort, men jag planerar ju något speciellt, så jag sa att jag får väl rita och måla själv då. Jag saknar Pysselshoppen som slog igen.

Sen gjorde jag lite ärenden och så åt jag på Ikea. Det blev panerad rödspätta med västkuströra och kokt potatis, samt melonsallad till efterrätt. Väldigt gott.

Jag var inne och tittade på pollenrapporten för Umeå, för jag har typiska pollenproblem, men det finns inga pollen i luften här än. Då är det något med vattnet i terapibadet. Det luktar inte så mycket klor längre, men då måste de väl använda något annat ämne… som jag reagerar på. Jag har märkt att jag inte mått så bra på fredagarna efter torsdagens vattengympa. Jag har haft tungt att andas, huvudvärk, svullna ögon och klåda i ansiktet. Precis som vid pollenallergi. Och så extra trött…

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Kul med gumman i snön och hon passar då verkligen in här med de övriga namnen . Fantasin kan få flöda. Oj,, så mycket snö som finns kvar, men den kanske smälter snabbt när den bestämmer sig för att det ska bli vår.
  Kan förstå att du saknar pysselshoppen men du får säkert till något fint när du funderat lite.
  Trist med att du blir dålig efter vattengympan men du kan sökert fråga på badet vad som finns i. Kan vara bra att veta.

  Kram och trevlig måndag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Gator och trottoarer är nu nästan snöfria och det känns skönt att gå på barmark igen. :)
   Ha en fin tisdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>