Marja

Den långa resan.

Björkdungen

bjorkdungen5

I dag gick jag förbi björkdungen på Carlslid igen. Längtar efter den skira grönskan. Snön smälter i rasande fart och eftersom det är kallt på nätterna blir det inte så blött man hade befarat. Fast den här tiden är ju tristaste årstiden i alla fall… snön är smutsig och det är lerigt på vägarna. Jag har varit nere och sopat grus i vår entre som kommer in med skor och hundtassar. Gruset som man sandat med hela vintern. Det är så vasst att det sliter på golv och trappor om man trampar runt i det, så därför sopar jag ihop det i en liten hög innanför ytterdörren som städet får ta hand om. Längtar tills de sopat rent på gatorna och på vår gård.

Men visst är det härligt att kunna gå ute utan broddar, i vårskorna och vårkappan. Utan kalsonger eller täckbyxor. Funderar faktiskt på att pumpa cykeln och se om den fungerar. Stackarn har stått ute hela vintern. Skulle ju köpa en ny… få se hur det blir.

I morgon är en ny vecka igen… tiden går fort.

Ha en lugn måndagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Visst blir dte skillnad även hos dig uppe i norr. Men tid tar det. Och allt grus tillhör inte är inte direkt ”höjdpunkterna”.
    Fint med din björkdunge och snart börjar den grönska.
    Vi har haft fint vårväder i Stockholm idag och jag har verkligen sett hus grönskan och vårblommorna njuter av att titta fram.
    Kram och trevligt kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>