Marja

Den långa resan.

Första cykelturen.

cykeltur

I dag kändes det rätt att ta fram cykeln. Jag har haft den stående ute bredvid ingången, lite skyddad bakom ett plank, men trots det hade den blivit påkörd av snöplogen. Den bakre stänkskärmen var ordentligt tillbucklad och skavde i däcket. Min söta granne hjälpte mig att räta ut eländet… hon höll i cykeln och jag sparkade på skärmen. Jag pumpade däcken och i morgon ska jag köpa olja till kedjan.

Den första cykelturen gick till återvinningenskontainrarna vid OK. Jag lastade cykeln full med tidningar, plastburkar, glasburkar m.m. Det samlas en hel del. Jag fick gå och leda cykeln dit och sen cyklade jag hem via en omväg. Jag hade varit förutseende och tagit på mig gummistövlarna, för det var vått och smutsigt runt kontainrarna. De hade flyttats en bit, eftersom det byggs runt omkringa (nya stora Coop) och långtradarna som ska tanka på OK måste ha utrymme för utfart.

Jag cyklade hem längs cykelvägen genom skogen… där var det fortfarande mycket snö, solen sken och skuggorna var långa.

langaskuggor2

langaskuggor

Solen tar ordentligt nu… jag kände att det hettade i kinderna när jag kom in. Men det kändes fint att kunna cykla igen… en frihetskänsla.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad fint med en cykeltur och så bra att du fickhjölp att ärta ut skärmen. Och visst är det vårkänsla när man kan göra första cykelturen.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det är verkligen skönt att äntligen kunna ta fram cykeln och fara iväg. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.