Marja

Den långa resan.

Musik vid sjön.

nydalasjon5

Det blev en vacker kväll. Några måndagar framöver är det musik vid Kyrkstugan vid sjön. I kväll var det en trio herrar som spelade  evergreens ur ‘The Great American Songbook’. Piano, bas och trummor… och sång till ett par låtar. Solen sken i nacken och det var ganska skönt att sitta och meditera till de välkända låtarna.

Jag hade min kompis och hennes dotter med mig. Eftersom jag ju bor i närheten, bjöd jag på middag innan. Det blev enkelt… korvstroganoff, ris och sallad, glass och bär till kaffet efteråt. Jag hade färsk ingefärsshot också. Min kompis dotter har inte varit hos mig sen jag flyttade och hon gick omkring och tittade och petade på mina grejer med stor förtjusning. Sånt gillar jag, för då ser jag mitt eget hem med andra ögon och kan verkligen uppskatta det jag har. Jag tycker att Johanna och hon är väldigt lika.

I helgen har jag fått tillbaka hammarslagen i örat… de som jag led av och grät över för ett år sedan. Nu blev jag inte lika panikslagen, för jag kan tänka mig att det går över, men lördag-söndag blev förstörda dagar då jag mest låg på soffan och uthärdade, tuggade tuggummi och gjorde grotesk käkgymnastik. På kvällarna for jag ut och cyklade och det var skönt. I går kväll avtog det och i dag har det varit ganska lugnt, någon liten trumvirvel nu och då. Att ha gäster på middag och sedan sitta ute och lyssna på levande musik var en bra distraktion.

Ha en lugn tisdagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vad fint det låter med musik nere vid sjön i den vackra kvällen. Trist med ”hammarslagen” för de begränsar ju dte du kan göra men skönt att det är bättre.
  Och trevligt besök piggar alltid upp.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! En timmes underhållning är aldrig fel när vädret är vackert. Har tittat på programmet och ska nog försöka gå flera gånger. Hammarslagen har tystnat nu, kvar är bara det vanliga prasslet när jag rör käken. :)
   Ha en trevlig onsdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>