Marja

Den långa resan.

Äntligen regn.

imma

I går kväll var luftfuktigheten extremt hög. Så här mycket imma hade jag på utsidan av mina fönster i sovrummet och vardagsrummet. Nästan så jag kände mig klaustrofobisk.

Gårdagens stora begivenhet var regnet. Äntligen, efter veckor av hetta och torka och längtan, kom det välsignade regnet. Mer på vissa ställen och mindre på andra. I stan blev det översvämningar och även mot Ersbodahållet, men vi på Tomtebo fick en mild skur och hade gärna velat ha mer. På Mariehem, där min kompis bor, var det likadant.

På morgonen vaknade jag av att åskan mullrade på avstånd och jag hörde hur den gick runt, men kom aldrig till oss. Jag väntade förstås på regnet och gick som en äggsjuk höna från fönster till fönster och kollade in åskmolnet, som höll sig på avstånd. Sen hördes ett brak och det började regna lite, men det var mera som ett stilla sommarregn i stället för den störtskur jag kände att vi behövde.

På eftermiddagen for jag ut på en lång cykeltur. Luften var så sval och ren och äntligen kunde jag andas. Skogen doftade, sjön log och allting var förlåtet.

efterregnet3

efterregnet2

efterregnet

efterregnet4

I kväll var det ‘Musik vid sjön’ vid kyrkstugan igen. Lite mera swing med en duktig vokalist och saxofonist. Vi satt i skuggan nere vid vattnet och det var riktigt skönt i den svaga brisen. Jag fick faktiskt ta på mig jackan. Nu är det bara en måndag kvar med denna underhållning.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt med lite regn och åska så att luften blir ”lättare”. Inget regn i Stockholm . Kanske till helgen. Mysigt med en tur ner till sjön och viskvällen.
  Härliga bilder!
  Kram och trevlig tisdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det var verkligen skönt med regn. Även om det har varit varmt i dag igen, så känns värmen på ett annat sätt. Men vi skulle behöva mer regn. Hoppas ni får det snart. :)
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>