Marja

Den långa resan.

Öron-näsa-hals

vidsjon6

Ännu en varm dag. Nu har jag fått in rutinerna… stanna inne på eftermiddagen och fara ut på en cykeltur på kvällen. Ganska mysigt att sitta en stund nere vid sjön och stirra i vattnet. Skönt att röra på sig också. Jag börjar så småningom komma överens med den nya cykeln. Jag har fått upp sadeln i en höjd att trampandet inte tar så mycket på knäna och nu håller jag på att vänja mig vid att sitta ordentligt på den breda sadeln. Det blir nog bra med tiden.

Läkarbesöket på öron-näsa-hals i går gick bra. Bättre än besöket jag grät mig till för ett år sedan i alla fall. Öronen är friska och det är bra med min hörsel, eller så bra det brukar vara vid min ålder. Jag upplever att jag ibland har svårt att fokusera på grund av hammarslagen och därför inte hör vad folk säger, i synnerhet om det är stimmigt omkring. Det lär finnas hörapparater som hjälper till med just det, men det känns inte aktullt för mig än.
Problemet är troligen att min vänstra käkled arbetar i två steg, antagligen på grund av artros och det kan vara svårt att åtgärda med bettskena m.m. Sista utvägen är operation, men då måste man vara väldigt dålig i leden.
Alla konstiga ljud i öronen kallas för tinnitus, så jag blev erbjuden att delta i ett tinnitusprogram. Jag tackade ja även om jag är skeptisk, för det är inte tinnitus jag har, alltså ett ihållande skarpt ljud, utan hammarslag. Men jag ska ha ett öppet sinne, nu när jag äntligen blev tagen på allvar.

På förmiddagen i dag har jag rengjort goldbrunnen i duschen och tvättat de vitkaklade väggarna. Det var lite svettigt, men så värt det. Jag gör det alltför sällan.

Ha en lugn onsdagsnatt <3 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt att du blev tagen på akvar och att läkarbesöket gick bra. Och visst är det väl värt att prova att var med i tinnitusprogrammet även om det inte är det du har. Kanske kan det ge lite lindring.
  Kram i värmen! Fortfarande +31 här utomhus och väldigt fuktigt.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! +27-28 i dag hos oss… uthärdligt, men jag vill ha under +25. Att ni aldrig får något svalkande regn!
   Ha det så bra i hettan!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>