Marja

Den långa resan.

Höst i luften.

pelargonen3

Min tappra lilla pelargon ger mig en tredje blomma. Penseerna håller på att blomma ut… vädret är soligt, men det känns höstligt i luften. Mina handleder och fotleder värker på morgonen innan jag kommer i gång. En förändring är definitivt på gång.

Helgen har varit blåsig. På fredagen for jag ner på stan igen och lyckades få rätt sorts batterier, så att jag kunde mäta mitt blodsocker. Det låg bra. På lördag var det full storm, men jag behövde inte gå ut. På söndag blåste det fortfarande ganska kraftigt… jag for ut och cyklade och i en uppförsbacke med motvind var jag tvungen att stiga av cykeln och leda den.

I fredags for då Ronja till Karlstad och jag var ju med hela dagen i andanom… och per sms. Johanna hade fått låna en skåpbil över dagen så de fick med sig ett litet flyttlass. Sedan gjorde de en raid på Ikea också för en säng, bokhylla, skrivbord och alla de där småprylarna man behöver. På lördagen ringde Ronja och stillade min nyfikenhet… hon var jättenöjd med sin lilla etta i ett skogsområden ca 800 meter från campus. Första natten hade gått bra och hon såg fram emot att börja skruva möbler och få ordning. Nästa helg skulle Johanna komma ner och hjälpa henne. Det kommer att gå hur bra som helst.

Onsdag morgon åker jag då till Finland. Var nere på stan i dag och växlade lite Euro. Jag använder ju mest mina kort, men lite cash behöver jag… för lokalbussen i Vasa, för toalettbesök, för förvaringsboxar och take-away-kaffe från Pressbyrån. När jag kommer hem ska det bli surströmmingskalas.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad roligt att Ronja nu är installerad i Karlstad och visst kommer det att bli bra. Karlstad är ju en väldigt fin stad tycker jag.
    Visst är det nu lite höstkänsla i luften. Här har det inte blåst men luften är klarare och fiiskare. Det fina och soliga vädret består. Så skönt. T
    Trevligt med din tur till Finland.Roligt med lite variation.
    Karm och trevlig tisdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag är så lycklig att det blev så bra för Ronja… hon hade verkligen tur som fick tag i en egen lägenhet.
      I dag har det blåst kallt, även om termometern visar på 16-17 grader. 🙂
      Ha en fin onsdag!
      Kram!

  2. Caanita

    Du har en förmåga att få minsta lilla vardagsgrej art framstå som trevlig och gemytlig.Tack, och fortsätt med det, trevlig resa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.