Marja

Den långa resan.

Första snön och döda flugor.

fonster

I förmiddags när jag vaknade, snöade det. Stora snöflingor dalade ner på marken. Nej, tänkte jag, inte än… det är alldeles för tidigt. Det var inte ens minusgrader, bara 0.8, så snön stannade ju inte kvar på marken.

Det såg så konstigt ut när flera av björkarna fortfarande är gröna och andra har alla sina gula löv kvar. Bilden är tagen senare på dagen från min tillbakalutade position i soffan. Älskar den här utsikten. Ser ni att min stora röda kroton har blivit gles i bladen? Det kommer nya längst upp, men ovanligt många torra blad har fallit ner på sistone. Kanske borde jag ge den lite näring? Eller trivs den inte med murgrönan, som jag placerat där för att dölja den kala fula stammen?

I dag har jag inte gjort så mycket. Var uppe på vinden med lite grejer och fick gå ner efter sopborsten och sopa bort döda flugor i gången. Flugorna övervintrar någonstans och faller sen döda/halvdöda ner på våren och sommaren. Sopade ett varv i våras, men nu hade det kommit några till. Första året vi bodde här var det drivor av döda flugor på golvet. Nu är det färre. Bäst att sopa upp, för det blir så fula fläckar när man trampar på dem. Jag såg att om jag skulle organisera lite bättre i mitt förråd, så skulle jag ha plats för min cykel på golvet… hmm, tråkigt jobb men min cykel skulle må bättre av att stå där uppe än på balkongen i vinter.

I morgon är det vattengympa.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Redan snö! Men den kanske bara testade…Ser lustigt ut med snön och de gröna björkarna. Verkliga kontraster.
  Vad gäller kroton vet jag att den inte vill ha alltför torr luft och helst inte stå ovanför ett element.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Snön for bort med detsamma… så är det ju med den första snön. :)
   Min kroton har stått där i alla år… i solen och med ett element under. I somras ställde jag den på golvet när det var som varmast och vattnade riktligt. Jag har ju egentligen ingen gassande sol i det fönstret, bara morgonsol och lite kvällssol, men luften är förstås torr. Skall gödsla, vattna och spraya bladen. Å andra sidan är den hur gammal som helst och krukväxterna åldras väl också… eller?
   Ha en fin helg!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>