Marja

Den långa resan.

Äggröra i mikron.

aggrora

I morse var jag lat och googlade hur man lagar äggröra i mikron. Det var ju hur lätt som helst. Den blev ju inte lika krämig som i stekpannan, men smakade helt ok. Att jag inte tänkt på det tidigare. Ronja säger att jag gör den godaste äggröran, men det är lite trist att göra till bara sig själv.

I helgen har jag bott hos exet. Han hade svimmat och slagit i huvud och axel och hamnat på akuten. Hans andra dotter som var med honom har två små barn, så jag erbjöd mig att flytta in några dagar och det tror jag nog var uppskattat. Jag hade absolut inget emot att bo några dagar på åttonde våningen med utsikt över älven och netflix i TV:n. Det har gått bra och allt kommer att ordna sig med tiden.

Vädret är fortfarande dimmigt och fuktigt. Nu har det småregnat flera dagar. I går gick jag ut på en ensam promenad nere vid älven och det är ju fint där med.

umealven3

umealven

umealven2

Björkarna är grövre och äldre än de på Tomtebo.

I dag kände jag för att åka till Myrorna. När jag precis hade kommit in i stämningen bland alla julsakerna och plockat åt mig ett par änglar och en julstjärna, gick strömmen. Jaha… och det var svart längs hela gatan. Vi fick gå ut, för de måste låsa och jag fick lägga tillbaka mina änglar och min stjärna. Lite snopet kändes det. På andra sidan gatan hade strömmen inte gått, så jag gick till Willy:s och handlade och när jag var färdig såg jag att det lyste igen på Myrorna, så jag kunde gå in och köpa mina pappänglar och min lilla stjärna.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Så fint att du kunde flytta in över helgen och hjälpa till. Verkligen uppskattat kan jag förstå.
    Trevligt att även promenera i lite andra trakter är där du brukar gå.
    Tur att strömmen kom tillbaka till Myrorna så du fick med dig dina saker hem. Had evarit förargligt att få åka en vända till.
    Kram och trevlig tisdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, man behöver nog lite stöd efter en sådan pärs. Och vi känner ju varandra så bra så det var nog uppskattat. 🙂 Jag hann ju inte gå runt hela butiken på Myrorna, så jag får nog åka dit snart igen. 🙂 Var glad att jag fick mina pappänglar… 2 st för 6 kronor. 🙂
      Ha en bra vecka!
      Kram!

  2. Judy

    The eggs look tasty and are such a nice yellow. We often have pale yolks in our eggs but use a lot of them. I keep telling OH that we need to have chickens.The river water looks quite high. So good of you to help out your ex. Glad the power came back on so you could make your purchases. Christmas will soon sneak up on us. Have a wonderful week! 🙂 Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I made the scramble of only one egg and a little dash of cream. Yes the water in the river is quite high just now as it has been raining a lot.
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.