Marja

Den långa resan.

Vintersol

vintersol5

Vintersolen är förunderlig. Jag har kommit in i en sömnlöshetsperiod igen och sover halva förmiddagen. Men när jag vaknat ställer jag mig vid hörnfönstret och kollar läget. I dag sken solen borta på skogen, medan grannskapet låg i skugga. Fascinerande på sitt vis. Om ett par veckor har vi vintersolstånd och sen brukar det bli ljusare ganska fort.

Funderar på om det ska bli några egentillverkade julkort i år. Har tagit fram ‘jullådan’ för att pimpa några bruna papperspåsar och göra julklappsetiketter. Har ingen inspiration för julkort. Å andra sidan har jag fina köpeskort… Jag tror jag vet varför jag inte har någon inspiration. Den personen som uppskattade mina egentillverkade julkort allra mest, finns inte mer. Får kanske sörja den här julen och komma tillbaka nästa år.

Vattengympan var skön som vanligt. I dag var det jag och en annan kvinna som flöt omkring utan att hitta en plats. Den andra kvinnan påstod att det var trångt och jag hittade ingen plats på mitt djup för att någon annan hade ställt sig där jag brukar stå. Inget stort problem, men jag log inombords och tänkte att nu gör jag själv det som jag klagade på att andra gjorde … bytte plats hela tiden. Ungefär som när man rycker i en toalettdörr som man inte sett var låst. Jag hatar när andra gör det, så jag är väldigt noga med att be om ursäkt när personen kommer ut.

När jag stod vid busshållplatsen såg jag en liten stjärna i ett hörn av ett mörkt fönster. Snacka om minimalism. Blev nästan lite rörd.

stjarna2

Ha en lugn fredagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Jag kan förstå att du lite tappat sugen vad gäller julkorten i år. Och det är viktigt att sörja.
  Och det måste få ta tid.
  Låter skönt med vattenjympan och här kan jag känna igen mig i att jag också gärna vill ha den plats som jag brukar ha. Men visst går det bra ändå.
  Önskar dig en fin helg. Kanske har du snön kvar. Här är det mest grått och regn idag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Här regnar det nu, men all snö är inte borta än. Jag hoppas på minusgrader i natt. :)
   Ha en fin helg!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>