Marja

Den långa resan.

Nobelfest och Musikhjälpen.

nobel

Sara Danius lyste som en exotisk fågel bland ‘pingvinerna’ på årets nobelfest. För övrigt var det många röda klänningar. En eloge till kronprinsessan Viktoria, som återanvände en klänning av Nina Ricci som drottning Silvia burit på en nobelfest, samt Alice Bah Kunkhe, som låtit sy upp en klänning av gamla sidenblusar.

Jag blev sittande framför TV:n under hela prisutdelningsseremonin och banketten. Var lite skakad sen jag trillat av bussen tidigare under dagen. Var sist ut och såg inte att dörren var på väg att stängas. Fick en knuff, tappade balansen och föll omkull på trottoaren. I min hjärna gick allt som i ultrarapid, jag försökte parera obalansen och hann tänka att nej, nu faller jag och nej, jag vill inte slå i huvudet. Tog emot med höften och armbågen och huvudet lade sig mjukt på asfalten. Snälla människor lyfte upp mig och jag är helt oskadd. Var mest arg. ”Du stängde dörren på mig”, skrek jag till busschauffören, men hon sa att dörren går igen automatiskt och bad så mycket om ursäkt.
För väldigt många år sedan halkade jag på trottoarkanten när jag steg av bussen och gled ner under bussen. Det var ju mycket värre. En kvinna som skulle gå av bakom mig, fick hoppa ut över mig och dra upp mig genom ett tjockt lager av fluffig nysnö. Känslan att ligga där med den stora bussen över mig var hemsk. Jag drömde mardrömmar en lång tid efteråt. En sekund av samma känsla kom i dag för jag blev liggande väldigt nära bussen. Jag är väldigt försiktig och håller i mig när jag går av bussen, men ibland händer det i alla fall.

Vilken tråkig helg det har varit. Regn och rusk och snön håller på att regna bort. I fredags väcktes jag av snöplogen och log för mig själv när jag såg att den hade lagt en snöhög precis där den genande cyklisten brukar fara. Hen kan ju fara på andra sidan björken, men lite ironiskt var det.

slaskvader

Musikhjälpen har börjat i kväll. I år är de i Lund. Just nu hör jag dem i TV2 bakom min rygg. Så mysigt att ha sällskap av dem på nätterna.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så skönt att du inte blev skadad. Men kanske unde bussbolaget änder tiden innan dörrarna stängs automatiskt. Kan tänka mig att gamla minnen från förra gången du halkade kom upp i huvudet. Sådant här tar på krafterna.
  Jag såg också hela Nobeltillställningen- och det är så roligt tycker jag. Och Sara Danius klänning var superläcker. Även mycket symbolik i den.
  Kram och trevlig tisdag

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det var en trevlig Nobeltillställning i år.
   Busschaufförerna har en knapp där framme och kan manövrera dörren manuellt. Ibland öppnas ju inte dörren och då får man ropa till chauffören att öppna. Jag tror att hon inte såg att jag inte var helt ute… jag har för mig att jag hade ena foten på trottoaren och sen fick en knuff av dörren så jag tappade balansen halvvägs ute. Skönt att det gick bra och att jag hade sinnesnärvaro att hålla upp huvudet. :)
   Ha en bra onsdag!
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>