Marja

Den långa resan.

Tulpansäsong och vintervackert.

tulpansasong

Tulpansäsongen har börjat. Jag köpte två buketter om 9 st på Ikea. De var lite tilltufsade, men fina. De rosa fick stå på byrån när jag fått bort jullöparen och änglaparaden och strukit kattlöparen i stället. Sen har jag en liten bukett lila på soffbordet.

Jag blev tvungen att åka till Avion shopping i går eftersom min fjärrkontroll till TV:n pajat. Jag skulle byta batterier och upptäckte att det ena batteriet hade ’brunnit’ och läckt. Hu! Men på Telia hittade tjejen en likadan ute på lagret, så det gick smärtfritt.

För övrigt har jag frusit hela helgen. Jag hatar att svettas och vill gärna ha det svalt, men i torsdags tyckte jag att det var ovanligt kallt här hemma. Jag brukar ha 22-23 grader, men nu var termometern nere i 21 grader och mina element var kalla. Jag frös hela natten trots täcke och filtar, sockar och kalsonger. Tänkte att det hade att göra med att det blåste kallt ute. Väntade hela fredagen på att elementen skulle bli åtminstone ljumma och på lördag skickade jag ett meddelande till grannen och frågade om de också frös. De hade också 21 grader och han trodde att våra termostat var inställda på det värdet. Jag pratade med min kompis på telefon och hon sa att hon brukar ha 20-21 och att det är så det ska vara! Jag vet inte om det är för att jag blivit äldre, men jag mår inte bra av att frysa.
I morse hade termometern sjunkit till 20 grader, men elementen var lite ljumma. Så småningom ringde jag vaktmästaren och pratade med honom. Han förklarade hur man ställer in flödet från fjärrvärmen centralt och att värmen pytsas ut beroende på utetemperaturen. Vi kom överens om att han skulle svänga förbi och höja värmekurvan en liten aning för min skull. Jag har inte sett någon skillnad på termometern ännu, men bara vetskapen att det kanske blir bättre gör att jag inte fryser så mycket i dag. Sen har jag ägnat mig åt att stryka och lagat mat i ugnen och låtit ugnsluckan stå öppen medan den svalnar.

Det har snöat lätt i över ett dygn nu. När jag tittade ut i morse låg snön orörd och bländande vit. Den lätta snön yrde ner från taken i stora moln. De stora fåglarna flög upp och ner till synes planlöst och samlades sedan under småfåglarnas fågelbord i grannens äppelträd. Verkligen vintervackert.

januari2019x4

januari2019x5

januari2019x6

Ingen sol i dag, men i fredags lyste det till i björken utanför när solens strålar träffade den.

januari2019

Ha en lugn tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Blåser det ute så är det lätt hänt att det blir svalt inomhus. Det ”drar! liksom in. Hoppas du/ni nu åft lite bättre värme. Vackra vinterbilder hos dig. Även här är det lite snö och några grader minus men solen värmer upp och det är skönt att ge sig ut.
    Kram och trevlig tisdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, jag har märkt att kall blåst gör det svårt för huset att behålla värmen och det får man ju stå ut med… men elementen brukar åtminstone vara varma. Nu har det blivit lite bättre hos mig. 🙂
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Caanita

    På Clas Ohlssons finns elektriskt element för 349 kronor, väger 3 kg och med 3 värmelägen. Jag har själv ett liknande, jättebra när man är frusen. Det kan jag verkligen rekommendera. Ha det gott!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Jag har faktiskt funderat på ett sådant. Skönt att ha en stund på kvällen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.