Marja

Den långa resan.

Uthållighet

coelho3

Jag fortsätter med Paulo Coelhos kalender och köper den varje år till Johanna i julklapp. Hon använder den aktivt som kalender och tycker dels om den för att den är så vacker, men också för att det finns ordentligt med utrymme att skriva varje dag. Kalender 2019 har titeln Vägar och Januari månads ord är Uthållighet. Illustrationerna av Catalina Estrada är alltid lika vackra. I år verkar hon ha mycket fåglar.

coelho4

Uthållighet är en viktig egenskap… att strida för sin sak, att inte ge upp, att lita på sin förmåga att till slut komma till målet o.s.v. Jag hade faktiskt ett par samtal med Ronja i julas om att ta sitt samhälleliga ansvar i att säga ifrån och att gå vidare till nästa instans om inget händer. Aldrig, aldrig säga ’Ingen bryr sig’ och rycka på axlarna.

Jag är otroligt uthållig (=envis) och den egenskapen har jag verkligen haft nytta av i dag. Kl halv tre satt jag fortfarande i morgonrocken, men tills dess hade jag uträttat en hel del… ringt samtal, tagit emot samtal, utväxlat mail och sms och haft besök av vaktmästaren. Vi hade några saker att reda ut i bostadsrättsföreningen nämligen och ibland kan det vara trögt att jobba mot byråkratin. Jag brukar jobba mig uppåt och se till att jag har bra kontakt med t.ex. vaktmästaren, ta reda på vem som gett honom ordern och kontakta den personen o.s.v. En gång satt jag framför ett par businessmän på flyget och den ene beklagade sig att han hade svårt att få fram viss information… den andre sa ’Always ask the secretary, the secretary knows everything’. Så är det ju.
I dag fick jag ta i lite och köra med ’Hur svårt kan det vara…’ i det här faller att hitta en faktura. Till slut löste sig allt och alla var nöjda och glada och jag klappade mig själv på axeln. Något skall man väl ha för att man är gammal och har  erfarenhet av både arbetsliv och livet.

Sen har jag varit på akvarellmålningen och det var trevligt, förutom att alla bytte sittplatser och det blev lite obekvämt för mig som suttit på samma plats i flera år. Sen luktade mitt nya papper väldigt illa när det blev blött, måste vara något lim som löstes upp och så började jag tycka att tubfärgerna också luktade illa. Vi fortsatte måla med kontokort och jag målade ett par ’landskap’.

I morgon är det vattengympa och jag längtar igen. Förra gången var vattnet ovanligt varmt och det var så skönt när det var så kallt ute.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Paulo Coelhos böcker årsböcker är så vackra. har inte köpt den i år, men hade en förra året. Jag har också varit envis/uthållig i veckan och detta att inte ge upp är nog något jag är född med. Jag kan ge upp om jag verkligen måste. Men det är sällan jag gjort det. Eller behövt göra det.
    Fint att du fick ordnat en massa och visst tar det energi men också skönt när det är gjort.
    Hoppas det blir en trevlig vattengympa.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Uthålligheten/envisheten har ju också att göra med att man är väldigt optimistiskt… man tror/vet att man skall lyckas. Jag blir ofta förvånad över det faktum att jag till slut lyckas med något som kändes ganska hopplöst. 🙂
      Vattengympan var underbar. Ovanligt varmt vatten igen.
      Ha en fin helg!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.