Marja

Den långa resan.

Grattis, min finaste!

grattiskort

I dag fyller Ronja 20 år, så nu kan jag visa kortet jag scrappade till henne. Bilden har jag klippt ur ett gammalt vykort, som faktiskt var reklam för Vermouth. Ronja var nöjd… hon tyckte kortet var ‘magiskt’. Kan inte fatta att hon redan är så stor. Jag skulle ju åka till Kalmar och hälsa på henne nu i vår, men får skjuta upp det till i höst i stället. Hoppas att hon hinner komma och hälsa på mig i Umeå i sommar i stället.

I dag var jag då hos sjukgymnasten på Hälsocentralen. Det blåser fortfarande väldigt stark nordanvind och allt möjligt flyger omkring i luften… damm, torra löv, pappersbitar, plastpåsar m.m. Tur jag har glasögon som skyddar lite, men jag hade lust att dra halsduken över mun och näsa också.
Genom mitt sovrumsfönster såg jag en barnvagn sakta rulla nerför trottoaren och var själv på väg ut, då jag såg en bil bromsa in häftigt och en kille hoppa ur och kika ner i vagnen. Det visade sig att det var en kvinna som hade lämnat den då hon blev tvungen att jaga sitt rymmande barnbarn. Så hyggligt av dem som var i bilen att stanna upp.

Det blev ett bra besök hos sjukgymnasten. Jag fick ett litet träningsprogram för lår och underben som jag ska göra tre gånger per dag. Jag har ganska bra muskler och nu skall jag träna, som den duktiga patient jag vill vara, så blir det förhoppningsvis lättare med rehabiliteringen sen. Jag fick ett par Theraband med mig hem och så tror jag att jag ska köpa en viktmanschett. Sen fick jag hjälp hur jag skall stretcha när si-leden hakar upp sig. Det sker dagligen nu eftersom jag haltar ganska mycket.

Jordhögen var borta när jag kom hem och nu ska jag skicka ett mail till förvaltaren om de höga snöhögarna som ligger på gräsmattan här och över utemöblerna vid det andra huset. Dessutom har buskarna vid båda husen farit väldigt illa. Det måste väl ändå gå att visa lite respekt för var man väljer att stjälpa snön.

I morgon är det akvarellmålning. Vi har haft ett längre uppehåll, så jag längtar.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket fint födelsedagskort du scrappat till Ronjas födelsedag. Förstår att hon blev jätteglad. Tänk, 20 år! Jag minns när jag fyllde 20…Tiden har gått fort sedan dess. Hoppas Ronja kan komma upp till dig en vända i sommar och kan du inte åka nu i vår till Karlstad så går det ju fint i höst också-
  Oj, vilken blåst ni har. Även här blåser det en del men det är ändå +26 i skuggan så det väger upp.
  Så bra att besöket hos sjukgymnasten blev lyckat och fint att du är i gång med övningarna.
  Kram och trevlig onsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, tiden går fort… livet går fort. :) Här fortsätter det att blåsa kallt och termometern visar ett par minusgrader.
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Happy Birthday to your granddaughter and you created such a beautiful card! It is magical. :) Have a wonderful evening. Hugs! Judy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>