Marja

Den långa resan.

En annorlunda Valborgsmässoafton.

sjon5

Kvällsstämning nere vid sjön. Gick ner i kväll för lite meditation vid vattnet.

Valborgsmässoafton och man kunde höra musiken från firandet på Campus. Grannen ovanför hade förfest och spelade dunka-dunka… grannen under grillade på sin altan och jag var trött efter en lång dag i Lycksele och flydde ner till sjön. Ett bra beslut.

Dagen i Lycksele gick väldigt bra. Jag kunde förstås inte sova på natten och klockan 4 gav jag upp, tog in tidningen och fixade frukost. Tänkte sova på bussen, men det var ju så mycket vackert att titta på… älven och det vackra landskapet med de skogsbevuxna fjällen/bergen.
*Besiktningen’ gick över förväntan bra, men jisses vad de var noggranna. Jag fick ta en massa blodprover, EKG, blodtryck m.m. Det viktigaste av allt är att man inte har några sår. Jag fick klä av mig naken för granskning. Eftersom jag har eksem på armarna som jag ibland klöser, var ju det det kritiska momentet för mig, men jag klarade mig… med nöd och näppe. Jag fick träffa fem olika personer och tillbringade hela dagen i avdelningens dagrum. Men nu vet jag exakt hur allt skall gå till och jag har också fått uttrycka mina önskemål. Alla var så trevliga och tillmötesgående och uppmuntrande. Jag träffade också en trevlig kvinna från Umeå som skall opereras samma dag som jag… hon hade sin man med sig och jag fick åka hem med dem i deras bil. Jag skall opereras först på måndag morgon, så jag får fara upp och läggas in redan på söndag.

När jag kom hem var jag förstås helt slut, så jag åt, ringde min kompis och önskade henne en trevlig Valborgsmässoafton, välte omkull på soffan och somnade en stund. Sen gick jag som sagt ner till sjön. Trappan hade tinat fram och i sommar ska jag städa den, så den inte gror igen helt. Lite mossa är ju charmigt, men inte det andra bosset.

trappan2

Hallonsnåret runt om mejades ju ner i höstas. Kommer det att växa upp igen månne?

I morgon ska jag träffa min kompis och vi hade tänkt fara ner på stan. Stefan Löfven ska tala på torget… kanske vi lyssnar på honom… kanske vi går till kompisens dotter och fikar… kanske vi går på bio. Vi får se.

Ha en fin Valborg <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så skönt att höra att du gick igenom ”besiktiningen” i Lycksele och att du även fick svar på dina frågor. Att bli vänligt bemött är så viktigt men inte alltid idag en självklarhet ens inom vården. Och så bra att du får skjuts tillbaka till Umeå efter operationen.
  Kan tänka mig att du var trött efter heldagsbesöket och sökte dig ner till tystnaden vid sjön.
  Hoppas du haft en trevlig 1:a maj.
  kram!

 2. Judy

  Happy May1st.! Thank you for the beautiful lake pictures! Glad to hear you had a nice day in Lycksele. This morning our snow was almost gone but the white stuff is falling as I write this. The rest of our week looks like possible snow and cool temperatures. Have a wonderful evening. Hugs!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>