Marja

Den långa resan.

Ischiasnerven i kläm.

rollator

Min bästa kompis just nu.

Tänkte bara titta in med en hälsning och ett livstecken. Allt har gått bra, förutom att min ischiasnerv hamnat i kläm bakpå låret och i knävecket. Kan inte sitta på vanlig stol och den vanliga smärtlindringen fungerar inte. Sjukgymnasten trodde att det skulle ge med sig när svullnaden i knät och benet gått ner.

Operationen gick alltså bra… var inne och läste min sjukjournal på nätet i dag och allt verkar ha gått enligt planerna. Opererades på måndag och på torsdag skickade de hem mig. Kvinnan jag ev. skulle få åka med, fick stanna kvar ytterligare en dag, så jag skckades hem med tåg. Men tåget blev inställt, så jag fick åka med en sunkig ersättningsbuss med höga, smala trappor. Busschauffören var väldigt trevlig och hjälpte mig. I Umeå blev jag uppmött av exet, som såg till att jag kom hem med taxi. Det var en påfrestande resa och jag kan inte säga att mitt nyopererade knä mådde särskilt bra efter den.

Exet har hjälpt mig varje dag. Varit på apoteket och hämtat ut mina mediciner, försett mig med hjälpmedel, handlat mat och jordgubbar, vattnat blommorna och hämtat in posten. Jag har mest legat på soffan och sovit en hel del. Kör med full smärtlindring, går omkring här hemma med min kompis och har varit ute med soporna en gång. Jag har haft så ont att jag inte har kunnat göra mitt träningsprogram, vilket stressar mig lite.

Återkommer!

Ha en lugn onsdagsnatt <3

14 kommentarer

 1. Sandra

  Vad fint med ett livstecken! Hann redan bli fundersam då det var tyst på bloggen så länge. Hoppas smärtorna ger med sig så att du kan börja göra ditt träningsprogram och andra saker. Många kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Smärtorna tär på krafterna, men det är bara att uthärda.
   Kram!

 2. Caanita

  Vad bra att operationen gick bra, nu är det framåt som gäller. Det är ju nu en fin årstid när du ska börja träna så smått. Du får ge dig till tåls i början, orken kommer säkert allt eftersom.
  När jag läser om ditt besvär med tanden, måste jag få fråga, har du aldrig funderat på att byta
  tandläkare?
  Ha det gott och sköt om dig!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Caanita! Jag vet att det kommer att ta tid… och tålamod. Tandproblemet är inte tandläkarens fel, utan materialets. Ett vanligt problem vid implantat.

 3. Ditte

  Vad roligt att höra från dig. Har tänkt på dig och undrat.
  Skönt att operationen gått bra men jag förstår att du har väldigt ont. Hoppas nu du blir bättre dag för dag och att smärtan snart ger med sig.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ronja påminde mig om att jag är en krigare. Var inte riktigt förberedd, dock.
   Kram!

 4. Judy

  Nice to hear from you Marja! Glad that the operation went well. Good that you have help everyday. Sending get well wishes and many HUGS for you. Take Care! Judy

 5. Terttu Haapanen

  Hei Marja! Hyvä että sain kuulla sinusta. Tiedän suurin piirtein mistä on kysymys, kun olet käynyt läpi leikkauksen. Siskoni on toipumassa juuri. Toipuminen tulee pikku hiljaa, mutta vie pitkän ajan. Hyvä kun olet saanut apua ystävältäsi. Halaus Terttu (Me lähdemme Tonavanristeilylle viikon kuluttua)

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Kiitos Terttu! Tiesin kyllä että toipuminen vie aikaa ja on kivulias, mutta en ollut valmistautunut tähän hermokipuun, johon lääkkeet eivät auta.
   Tonavan risteily kuullostaa ihanalta! Hyvää matkaa teille!
   Halaus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>