Marja

Den långa resan.

Sommarens skönaste promenad.

hallon

Härom kvällen när jag gick ner till sjön, hittade jag mogna vildhallon. Råkade ha en ren näsduk i jackfickan, så jag kunde knyta en påse att plocka dem i. Det blev gott till kvällsfikat.

I går (lördag) tog jag med mig ett par burkar och styrde kosan till ett par hallonsnår i närheten. Jag kan ju inte ta mig överallt just nu… kan inte gå ner i och upp ur diken, så jag får välja platt mark. På ett av mina ställen vid sjön hittade jag en hel del hallon. Jag fick lämna rollatorn och halta in bland tuvorna, men eftersom det rörde sig en hel del folk ute, så kände jag mig trygg. Jag menar att om jag hade snavat och fallit och inte kommit upp, så hade jag kunnat ropa på hjälp.

På tillbakavägen gjorde jag en liten avvikare från vägen och hittade ett par gamla förvildade vinbärsbuskar… en röd och en svart. De röda bären hade fåglarna ätit upp nästan helt, men de svarta kunde jag plocka. Bären var små, men söta och jag åt dem som godis på kvällen.

Det var underbart väder och jag njöt av promenaden längs skogsvägen. Kanske den bästa promenaden på hela sommaren. Jag stannade flera gånger och tittade in i skogen och njöt av allt det gröna. Grönt är skönt för själen.

skogen7

skogen8

skogen9

Det blev inget Nolia för mig i år. Hade inte så stor lust att trängas bland en massa människor och så såg jag att bussen som gick dit var av gammal modell med höga, smala trappor och det kändes inte heller bra.
För övrigt går det bra att gå till den nya hållplatsen. Första gången jag åkte var jag rädd att jag inte skulle komma ihåg att gå av vid rätt hållplats på hemvägen. Men halva bussen steg av där och så traskade vi i samlad trupp längs cykelvägen till Tomtebo. Lite förvirrat har det varit med den nya rutten så här i början. Folk ställer sig och väntar på bussen trots ordentlig information på anslagstavlan inne i kuren. Sen stängde man av kuren med rödrandigt anspärrningsband, men det dröjde inte länge innan det var bortrivet… I förrgår såg jag två bussar som hade åkt fel och fått vända vid Vättarnas Allé, så det är inte så lätt för chaufförerna att komma ihåg den nya vägen heller.

Jag är snart färdig med min junk journal-utmaning. Har bara två sidor kvar. Här är några jag gjort.

junkjournal20

In the wild./ I det vilda

junkjournal21

Window / Fönster

junkjournal23

Gratitude/ Tacksamhet

Ha en lugn måndagsnatt <3

10 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint att du kan komma ut nu i naturen och bra att det är många ute så du kan få hjälp om du skulle falla. Extra roligt att du fick med dig lite hallon hem-
  Jag tycker du är så kreativ med din ”scrapping” och verkligen skapar så fina varianter på de temaord ni har.
  Önskar dig fortsatt fina dagar med sköna promenader i naturen. Läkande i sig.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag njuter verkligen av att kunna gå ute igen, men kommer nog hålla fast vid rollatorn en tid till… det går för långsamt med krycka /käpp …
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Underbart fin bok du pysslar med, lätt avis, jag tycks inte ha ro med sånt där men lite lust har jag allt. Du inspirerar, så rätt vad det är, så sitter jag där :) //Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Maria! Det är så himla roligt. Jag gick med i en utmaning på Instagram, eftersom jag har så mycket pysselmaterial liggande som jag måste använda upp. :)
   Kram!

 3. Judy

  Happy to see you venture to the lake and enjoy the greenery with beautiful weather. I’ve never eaten wild currants. Are the red sweeter than the black ones? The junk journal is lovely and shows your great creativity. Have you done any painting lately? Have a wonderful evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I’m so happy that I can take longer walks again. These wild currents were very small, and I think the black were sweeter than the red ones. I think the birds had eaten the red ones, because they can see them better.
   I haven’t been painting at all this summer, but soon our painting classes will begin again and my next junk-journal will be an art junk- journal, so I hope to paint a lot in the future. :)
   Have a nice weekend! Hugs!

 4. Lena

  Häromkvällen åkte jag med en buss som for rakt fram i korsningen. Eftersom jag satt längst fram så sa jag Hoppsan vilket gjorde att chauffören vaknade. Stannade precis innanför trafikljusen och funderade. Hen hade ju läst om trafikomläggningen men glömt bort. Vilket jag förstår. Jag beundrar dem som kör buss för de kör ju flera olika turer per dag o ska komma ihåg åt vilket håll de ska samtidigt som de ska komma ihåg att stanna vid hållplatserna.
  Nåja, det gick ju inte att backa rätt över Tomtebovägen så hen fortsatte framåt en bit.Funderade på att backa in i korsningen Älvans Allé vilket inte gick så bra. Tack vare att jag har en sån där app man ser vägar i så kunde jag hjälpa hen genom att hitta en parkering längre fram där det gick att åka runt. Jag blev glad o hjälpa o hen glad att få hjälp. :-)

  Om du missar Mineralvägen kan du ju bara fortsätta för bussen vänder ju bara en bit bort o då är det bara för dig att åka med tillbaka. Eller varför inte ta bussen till Källplatsen eller Lyktvägen o sen ta en liten promenad vid södra Nydalasjön o så ta bussen tillbaka? Bara en tanke o så får du se lite annat än vanliga promenaden. Fast det kanske du redan tänkt på :-)

  kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det blir ju en lite konstig rutt för busschaufförerna när de ska ut på Tomtebovägen och sen tillbaka in mellan husen igen. Å andra sidan körde de ju en liknande rutt när den övre delen av gatan var avstängd. Missar jag Mineralvägen, kan jag hoppa av vid din hållplats… det blir inte så långt att gå därifrån. Promenerade åt det hållet en kväll för att se hur långt de flyttat hållplatsen. :)
   Kram!

   • Lena

    Just det, är ju bara pyttlite längre för dig till mina gamla hållplats Vittervägen så det är ju inga problem för dig. Jag är nog lite stressad pga arbetslösheten o ekonomin o letar saker som kanske kan göra livet lättare för någon annan för då blir jag lite gladare.Men även välmening kan bli fel.
    Det är i alla fall härligt att följa dina framsteg efter operationen :-)

    Hade jag haft bil (vilket varit jättedyrt) så hade jag hämtat dig o skjutsat dig till Kyrkstugan för jag upptäckte just att de har öppet några dagar till.Alltså så har du fortfarande möjlighet åka dit om du pratar med någon kompis till dig som har bil. Kyrkstugan är ju nästan som ett måste när en bor på Tomtebo o jag ska dit med ett par kompisar från Uppsala imorgon. Hoppas jag :-)

    Kram

    Arrangemang på Kyrkstugan Nydala 12/8 -18/8
    - PROGRAM och öppettider längre ned

    Kafé med hembakt bröd, smörgås, korv, våfflor och glass

    Måndag 12/8 kl 19 Tommy Rönnlund Band
    Tisdag 13/8 kl 13 Blåbärspojkarna,
    Onsdag 14/8 kl 19 Emil Gillsberg & Återfallsflöjtisterna

    Lördag 17/8 kl 12-15 femkamp + godisregn

    Blå Bandets verksamhetsstrateg Emil Gillsberg besöker Umeå och kommer att vara på kyrkstugan vissa tider 12/8 – 14/8. Kanske du vill diskutera med honom om det personliga ställningstagandet som en kraft till positiv förändring, i livet och samhället. Emil medverkar även kl. 19 på onsdag 14 augusti.

    ÖPPETTIDER:

    Måndagar och onsdagar kl 11-21
    Övriga dagar kl 11-17

    Umeå Blåbandsförening och NBV

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Lena, du behöver inte be om ursäkt för att du engagerar dig och kommer med förslag. Jag uppskattar det. Kyrkstugan får nog vara i sommar, men jag är glad att jag fixar att gå runt så långt jag kan. Och nu har jag siktet inställt på Finland…ska bli så kul att fara dit och jag är väl förberedd så jag kommer klara av det.
     Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>