Mats Nilsson, L

Buskar och paneler

Här i vår lilla samfällighet där vårt lilla hus är en av de 27 enheterna, har vi just nu en pågående paneldebatt.. Garagen finns i fem längor och det håller nu på att vara hög tid att åtgärda dem i den mening att panelen på utsidan måste bytas på åtminstone en del av längorna. Just den länga som inhyser vårt garage, måste tre av fyra väggar åtgärdas.

Någon oenighet om att åtgärderna föreligger inte. Det som det handlar om är vilka som ska göra jobbet. Det finns en garagegrupp, men när det är dags att jobba är det inte alltid så lätt att få folk att ställa upp.

Det finns ingen anledning att beskärma sig över detta. Folks tillvaro är i dag så pass inrutad med familj och allehanda aktiviteter, att det inte är annat att vänta. Så då återstår det egentligen bara att leja in proffs för att göra jobbet.

Hittills har det blivit både och, två av väggarna är bortom all räddning och är inget som amatörer ska åtgärda. Återstår att se hur det går nu när det så smått börjar våras också här i norr.

Det sämsta man kan göra när det gäller sådant här är att stoppa huvudet i busken och hoppas att någon annan tar tag i det. Då kan man räkna med att det brakar ihop ganska så snart.

En som till synes redan stoppat huvudet busken är Fi: s EU – parlamentariker Soraya Post som tydligen inte ser något hot från Ryssland, trots alla nedslående belägg för motsatsen. Om inte annat borde hon bli betänksam inför Putin & Co:s försök att påverka – just det – valet till EU – parlamentet.

Den 15 maj 1790 segrade svenskarna över ryssarna i skärgårdsslaget vid Fredrikshamn. En av få framgångar i det kriget. Idag förs krig med andra medel, vilket kanske gör det svårt att upptäcka vad som försiggår. Men det blir förstås inte lättare om man envisas med att glo ner i något snårigt grenverk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>