Mats Nilsson, L

Rosornas krig 2.0

Ser att det i dag, den 22 augusti 1485 besegrade huset Lancaster huset York i slaget vid Bosworth Field i den fejd som gått till historien som Rosornas krig.

Storbritannien har ofta nog något oföränderligt över sig. Som i serien ”Kanaler, båtar och kärlek” där ett äldre par tuffar runt längs vattenvägarna, förbi slott, grönskande betesmarker och mysiga städer och byar, där man gärna stannar till och tar ett glas på en pub vid kanalens strand.

Så har det förstås inte alltid varit. Krig och konflikter har härjat på de brittiska öarna sedan antiken, kanske längre än så. Och just nu håller Brexit på att driva landet till kollaps.

Rosornas krig slutade med att båda ätterna försvagades och att ätten Tudor tog över. Och något liknande kanske händer nu när Boris Johnson riskerar det konservativa partiets position genom att binda sig så hårt för Brexit, samtidigt som rivalen Labour gått vilse vänsterut och riskerar att falla ihop även de.

Det är inte utan att åtminstone jag skulle tycka att det vore rätt kul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>