En skrivelse om en skrivelse

En av mina löften till mig själv då jag nu startat upp mitt bloggande är att rikta in mig på frågor som jag vill driva och den politik som jag kan stå för och hålla mig undan skitsnack och tyckande om andra partier och deras politik. Visst är det så att jag kommer att tycka, men då vill jag även ha något konstruktivt själv att komma med. Jag tror fullt och fast att det skulle bli bättre om fler tänkte så.

Dock kan jag inte låta saker jag själv varit med på passera utan att jag reflekterar, speciellt då det finns felaktigheter.

Jag satt med på socialnämndens möte den 19/2 och måste säga att jag har svårt att se logiken i hur man från Centern och Maria Kristoffersson resonerar men så här ser jag på det som beslutades/eller inte beslutades ang. distriktssköterskemottagningarna i Saxnäs och Dikanäs.

Helt korrekt hade centern kommit in med inte bara en utan två skrivelser till socialnämnden att ta ställning till. Socialchefen Roland Bång redogjorde för mötet man hade haft med landstingets tjänstemän ang. samordning och samarbeten. Han berättade även att landstingets tjänstemän inte var beredda att möta några politiker från kommunen. En inbjudan till landstingets tjänstemän känns därmed ganska meningslös. Det blev inte mycket diskussion kring detta.

Om vi då går till frågorna som Centern och Else ville ha svar på så ansåg vi dessa som relevanta, men inget som vi i socialanämnden kunde svara på. De måste ställas till landstingets tjänstemän och politiker. Ett tips var att driva denna skrivelse via sina egna landstingspolitiker i Centern, men de ”får ingen information” enligt Else.

Mer diskussioner än så blev det inte och mig veterligen hördes inga protester och några nedlagda röster blev det inte heller.

Här kunde det ha tagit slut, men inte då: Enligt Kristoffersson så är detta ett exempel på ” den dåliga insynen och den usla demokratin” i Vilhelmina. Dålig stil av henne tycker jag. Speciellt i dessa oroliga tider och speciellt av en som inte var med på mötet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.