Telefonin i glesbygden

Idag när jag fogade mitt väggtegel lyssnade jag på P4 och debatten runt telefonin där en dam från Tärnahållet berättade om hur det var för dem i dagsläget och jag hörde på hennes röst hur förtvivlad hon var. Jag blev tokförbannad!

Denna avreglering är skandalös där vi i glesbygd blivit förpassade till stenåldern utan möjligheter till kommunikation med omvärlden och 112.

Folk skäller på Telia och det med rätta, men var är de andra drakarna? Tele2, 3, Telenor, osv, osv?

För några år sedan då telefonin avreglerades och marknadskrafterna fick fritt spelrum så lät det så vackert. Det skulle bli bra täckning, men folk var skeptiska och det med rätta. Bolagen ansökte om dispenser och område efter område i norrlands inland blev utan master och därmed usel/obefintlig täckning.

Senast här i veckan så var man utan telefon mellan måndag – fredag i Klimpfjäll.

Detta är en fråga politiken måste ta tag i för det går inte att fortsätta så här. För ett par år sedan hade vi en olyckshändelse här i Saxnäs där de dåliga telefonförbindelserna fick en man att ligga hjälplös på golvet ett par dagar innan han fick hjälp. Det ska inte behöva gå så långt att något liknande ska hända innan det görs något.

Kontentan idag är att jag blev så upprörd då jag hörde denna dam så jag ringde P4 och Åza Meijer och ”delgav” henne mina synpunkter och vad jag tyckte att reportrarna skulle fråga PTS då de hade dem på tråden 🙂

Detta måste vi ta tag i!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.