Smått och gott i snöstormen

Läste i morse på text-tv att mp vill göra internationella kvinnodagen till en röd helgdag. Syftet är gott men jag kan inte säga att jag håller med.

Under den senaste veckan har jag funderat en del på det som kommit fram i nyhetsrapportering och jag blir brydd:

* En nybakad kvinnlig ingenjör har 750 kr/mån lägre ingångslön i snitt än en manlig dito och ca 2500 kr/mån mindre efter 5 år?? Hur är det möjligt? Hur tänker man som arbetsgivare då?

* Det sitter västerländska män och runkar över beställda övergrepp på flickor/barn i tredje världen?? Jag skriver inte här vad som flyger igenom skallen på mig då jag ser/hör om dessa vidrigheter i radio och tv, men…….

* Ett löfte från Stefan Lövén och Socialdemokraterna är att regeringskansliet ska bli mera jämställt om vi vinner valet. Lovvärt tycker jag och jag kan inte mer än hoppas att så blir fallet.

* Rädda barnen vill införa en tredje toalett med hen på för dem som inte känner sig trygg i de två andra som i dag finns. Måste erkänna att jag blir brydd även i denna fråga. Känns som ett I-landsproblem. Men vad vet jag som bor långt från all ära och redlighet uppe i fjällvärlden. Vad säger ni ute i stora vida världen?

Själv kan jag tycka att det är beklämmande att vi inte har kommit längre i våra tänk än att det hela tiden ska delas upp i olika kategorier i alla möjliga och omöjliga frågor och sammanhang.

Som förälder och lärare tror jag att vi som vuxna har ett väldigt stort ansvar som förebilder till våra barn. Barn gör inte som vi säger, barn gör som vi gör.

 

3 kommentarer

  1. €dor

    Hej! Ja jag är inte heller från stora världen men följer med med ganska bra vad som händer och sker ute i vida världen tror jag. Såg det senaste med Löfvens uttalande. Ja regeringskansliet, vad är det för arbetsplats för en vanlig normalmedborgare med en lön på ungefär 1/3 av en i regeringskansliet. Man måste börja underifrån för att det ska bli trovärdigt. Det är där vi har de stora skillnaderna. Kvinnor anses som mer lämpliga för deltider, ta hand om hemmet men även jobba och då ska ha mindre ersättning än normalt. Det gamla tankesättet finns fortfarande kvar när kvinnan inte ansågs höra hemma ute i arbetslivet. Det är det som ligger i botten när samhället nu inte ser ut på det viset. En ofas har uppstått som måste korrigeras så det kommer i fas.

    Det andra du pratar om är ju dekadens i hela samhället och finns överallt. Utnyttja barn är det värsta man kan göra och frågan är om inte dödsstraff borde införas för såna gärningar.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Edor!
      Nä visst är det så att världen blivit mindre även för oss i ”obygden”, men det är lätt att bli hemmablind och då kan det vara bra att få lite input.
      Visst ligger det en hel del i det du säger att det är ”gamla” föreställningar som ligger bakom hur det det nu ser ut i vårt samhälle då det gäller jämlikhet.
      Då det gäller dekadensen och utdelandet av dödsstraff så visst är det upprörande och så in i h-vete fel, men i grund och botten så är jag ingen förespråkare av dödsstraff.

      • €dor

        Egentligen är jag också emot dödsstraff, det var bara så skönt slänga ur mig det i det här sammanhanget för att rejält visa min avsky.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.