Är det något parti som vill samarbeta med Sverigedemokraterna?

Det ser bra ut för det rödgröna blocket i opinionsmätningarna men de är ingen anledning att luta sig tillbaka. Tvärtom, de är en anledning att köra på ännu mer.

Vad värre är den fundering jag har om de framtida Sverigedemokraterna och deras ev. roll efter höstens val.

Som nu är så har de rödgröna en majoritet i opinonen och Alliansen ligger pyrt till. Men vad händer om de rödgröna blir större än Alliansen men INTE får egen majoritet och Sverigedemokraterna får en vågmästarroll?

Att de rödgröna inte sätter sig i samma båt med Åkesson & co är klart. Men hur är det med Alliansen?

Reinfeldt brukar med jämna mellanrum ta upp frågan vilka sossarna ska sätta sig och regera med (och då syftar han på V och mp). Hur är det själv Fredrik/Annie/Jan och Göran. Sätter ni er i samma båt med Jimmie?

Som nu är med den minoritetsregering vi har så har man indirekt stöd av SD. Det blev en fnurr i höstas med det höjda taket för inkomsskatten. Annars röstar SD för det mesta med Alliansen. De är trots allt ett parti på yttersta högerkanten.

Ännu klarare blir det då man läser dagens Aftonblad där man intervjuar Åkesson:

” I intervjun berättar Jimmie Åkesson också om hur han ser framför sig att Sverigedemokraterna tillsammans med Alliansen kan köra över en framtida rödgrön regering”.

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att vara kvar i ett parti som samarbetar med SD. Hur tänker man som Alliansare?

 

Källa:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18511003.ab

 

2 kommentarer

  1. Erik

    Jag röstar normalt m även om jag starkt ogillar deras konstiga vänsterpolitik på sistone (finns inte direkt alternativ). Skulle inte röra mig i ryggen om dom slängde ett ben till SD om det innebär att stoppa en Sosse regering.
    SD skulle antagligen nöja sig med invandringspolitiken, dom skulle gå med på ALLT M vill om dom fick makt över denna eftersom det i grunden är invandring dom verkar vara besatta av.

    Hellre en pakt med djävulen än att förlora slaget. Man måste skita ner sig för att vinna ibland helt enkelt.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Erik!
      Så ser verkligheten ut och vi har olika åsikter helt klart. Frågan jag ställer mig är om det är många som röstar på Alliansen som tänker som du? För inte så många val sedan stormade Westerberg ut ur studion då Ny demokrati blev invalda i riksdagen. Jag tycker att det vore på sin plats att vi väljare får höra hur man från regeringspartierna tänker göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.