Jag vill Vilhelminas bästa

I gårdagens VK efterlyser signaturen BIP politiker som ”vill Vilhelminas bästa”.

Trots meningsskiljaktigheter tror jag nog att de flesta som engagerar sig politiskt har just detta som ambition. Jag vet inte annars varför man skulle hålla på med detta. För de flesta finns det inga pengar att tjäna på det, det tar ganska mycket tid, men det är kul!

På min lilla tid så har jag varit med på olika möten internt inom socialdemokratiska partiet såväl som i nämnd (socialnämnden) och JAG är med och påverkar vår framtid i kommunen. På gott och ont beroende på åsikter

Just nu jobbar vi med de olika handlingsprogrammen inom kommunens olika områden och vilka frågor vi vill gå till val med. Jag är med och påverkar! Förhoppningen är att det ska bli bra för Vilhelminas medborgare men var vi landar står skrivet i stjärnorna. Vi kan trots allt inte se in i framtiden.

Vad jag önskar är att få till en länk mellan folk i vår stora kommun där jag kan få höra era åsikter, tankar och funderingar om hur vi ska göra vår kommun bättre att leva i och här kommer min blogg med i bilden.

Det går inte att sitta på sofflocket eller runt köksbordet och gnälla. Kan man det kan man även ta kontakt med sina politiker och säga sitt hjärtas mening. Demokratin utgår från folket och det är du som läser detta som är folket. Du och alla som inte läser detta (och dom är många).

Alla kan inte eller vill inte av olika anledningar för den delen, engagera sig.

Ang. gnabb och tjäbbel så ligger det nog i sakens natur. I grunden så finns det ideologiska skillnader som ibland kan vara svåra att bortse ifrån, men jag förstår vad BIP menar och kan hålla med. En sak är säker och det är att jag inte vill ta del av det. Dock finns det tillfällen då det inte går att sitta tyst. Tex i mitt tidigare inlägg ”En skrivelse om en skrivelse”.

Ang. om jag tillhör det ”yngre” är naturligtvis beroende med vem man jämför. Jag gjorde ett ”test” nyligt och min mentala ålder var 19. Omogen eller ungdomligt sinnelag? Svaren varierar nog beroende på vem du frågar 🙂

Kom från V-mina efter ett internt S-möte ikväll. +5 grader och bar väg till Stalon. Sedan ett j-vla slask efter vägen mellan Stalon – Saxnäs. Fick lust att skriva om vägunderhållet, men det får vi ta en annan gång.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.