Vem tjänar på jobbskatteavdrag?

Att det är vi som jobbar är helt klart och de flesta tror även att det är de som tjänar mest som vunnit mest på det. Också det är rätt. Men…

Sorry arbetslösa, sjukskrivna och låginkomsttagare, bönder och pensionärer. Ni drog ingen vinstlott denna gång i Reinfeldts lotteri.

Ta dig tid att se denna film från LO om Reinfeldts Sverige och avgör själv:

http://www.youtube.com/watch?v=MYoru6NzG8I

Det är frågan om en GIGANTISK omfördelning av våra gemensamma skattemedel och ibland blir jag brydd då folk inte verkar begripa var dessa skattesänkarpengar kommer ifrån och varför det ser ut som det gör inom dagens skola och omsorg etc, etc…

Skattesänkningar i den ena vågskålen, neddragningar i vår offentliga välfärd i den andra. Och detta nu med lånta pengar. Enligt Ekonomistyrningsverket (ESV) går Sverige back med 26 miljarder (vilken ”tur” att man sålde ut delar av Nordea så att man fick in 25 miljarder. Annars hade underskottet varit på 51 miljarder). Tom liberala GP ifrågasätter detta 5:e jobbskatteavdrag som dyrt.

Vad har DU vunnit de sista 8 åren på Alliansens politik? Är det en försäljning av Vattenfall som ska bekosta nästa jobbskatteavdrag?

Arbetslösheten ska ned och vi måste investera i våra välfärdssystem. Punkt!

Har DU råd med fyra år till av Alliansstyre?

Källa:

http://www.esv.se/sv/2/Press/Nyheter-och-pressmeddelanden/2014/Statens-resultat-for-2013-Underskott-pa-26-miljarder-kronor/

http://www.gp.se/ekonomi/1.2039696-femte-jobbskatteavdrag-det-dyraste

Idag var jag och ”vitte” nätet mitt på e.m och denna bild är från idag. Say no more!

4 kommentarer

  1. Johan Andersson

    Fundera i stället på vilka det är som ytterst BETALAR välfärden i vårt samhälle för inte är det arbetslösa, sjukskrivna, låginkomsttagare, bönder och pensionärer. Det är främst de som producerar något som vi exporterar och inte personal i offentliga kvällsöppna bibliotek. Men sossepolitik går ut på högre skatter för de som arbetar och mer bidrag till dom som inte gör det. Någon gång ledsnar folk på att betala höga skatter.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Hej Johan!
      Ja det är så man ser på det hela från ett högerperspektiv. Vissa tär på samhället och vissa bidrar. De tärande jobbar inom den offentliga gissar jag och de som drar in stålar och ser till att vi har det bra är de som jobbar inom exportindustrin. Tillhör du sedan kategorin som tjänar lite, blir sjuk eller arbetslös. Inte ska samhället hålla dig under armarna utan skyll dig själv!!!

      Att sedan pensionärer som jobbat ett helt arbetsliv och bidragit till vår välfärd och bönder hamnar i de tärandes skara enligt dig gör mig mer förbryllad.

      Högre skatter och bidrag låter som 70-tal och då det gäller att ha ledsnat så tycker jag nog att det stämmer in bättre på jobbskatteavdrag och nedskärningar inom det offentliga. Det är ju inte så att media spottar ut rapporter och artiklar som stödjer dina tankar. Snarare tvärtom, folk har ledsnat på Allianspolitik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.